PDA

: Şadıllı Aşireti ve Asimilasyon.. .

soreş
15-09-2006, 11:59 PM
Merhaba canlar...
Hemen hemen büyük kısmı Bingölde bulunan Alevi - Türkmen Şadıllı Aşiretinin önemli bir kısmının zamanla Sünniliğe geçiş yaptığını duydum ve inanın kendi gözlerimle gördüm.:o

Tanıdığımız Şadıllı ailenin oğlu, tarikatçıların desteğiyle yükseldi.. Ailesi Türbana büründü, oğullarına en kıral İslamcılardan bir kız aldılar.

Şimdi bu aşiretin Asimilasyonu birçok kişi tarafından biliniyor.Önemli bir kısmının Sünnileşmesi...

Bu konu hakkında bilgileriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim....

meminağa
16-09-2006, 02:52 AM
evet benim çevremde olan şadılılarda hemde yaklaşık 10 sene önce dönmüşler hemde öyle bir dönüş yapmışlarki asılarını bile geçmişler

soreş
17-09-2006, 12:32 AM
Haklısın cano.. Bende canlı örneklerini gördüm.. 20 senelik komşularımız.. Ben böyle dönmek görmedim 365 derece.. Kaç göç uyguluyorlar.

kemalay
17-09-2006, 12:40 AM
arkadaşşalr bizde sadıl aşıretindeyiz ama ben böyle bişe duymadım sadıl aşireti erzincan bingöl ve sivasda olduğunu biliyorum bide gresun ve gümüşhanede 2 3 köy var

soreş
17-09-2006, 12:48 AM
arkadaşşalr bizde sadıl aşıretindeyiz ama ben böyle bişe duymadım sadıl aşireti erzincan bingöl ve sivasda olduğunu biliyorum bide gresun ve gümüşhanede 2 3 köy var

Zaten çoğunluğu Bingöl Kığı bölgesinde.. Diğer illerde az sayıda.. Mazgirtte var bide..

Bingöldekiler seneler önce Dedeleri reddedip Sünniliğe geçiş yapmışlar..yani bi Şadıllı arkadaşın dediğine göre aşiretin yarısı Asimilasyona uğramış.

kemalay
17-09-2006, 12:51 AM
soreş doğrudur bingölde olduğunu biliyorum ama tanıdığım yada nasıl yaşadıklarından haberim yok

onursal
21-01-2007, 11:45 PM
merhaba arkadaşlar bende şadıllı aşiretindenim bence bir yanlış anlaşılma var
birde şadi aşireti var onla karıştırıyorsunuz benimde bingöllü arkadaşlarım var

onursal
21-01-2007, 11:49 PM
şadi aşiretide mezapotamyadan dersime yerleşmiş ve daha sonra dağılmiş bir aşiret araştırırsanız sevinirim

3Fidan
17-08-2007, 12:11 AM
Arkadaşlar bende Şadıllı aşiretindenim ve bu tip bir asimilasyon bizim ailede yok, fakat olanlar için kötü bir durum

Gülco
17-08-2007, 12:19 AM
Bunu aşiret olarak genellemezsek daha doğru olur mutlaka sizin gördüklerinizde doğrudur ama aynı aşiretten olupda dönmeyende var. Hepimizin içinde vardır. Alevi olupda tarikatlara katılan yada şeriata gönül veren. Mesela Madımakda, yakanların içinde alevi kökenli ama aslını inkar edenlerde varmış..

kbserap
30-08-2007, 11:55 AM
bende şadıllı aşiretindenim ve birşeyi ilk defa duyuyorum.karıştırmayın sakın.

türk koçgirili
30-08-2007, 12:01 PM
Bunu aşiret olarak genellemezsek daha doğru olur mutlaka sizin gördüklerinizde doğrudur ama aynı aşiretten olupda dönmeyende var. Hepimizin içinde vardır. Alevi olupda tarikatlara katılan yada şeriata gönül veren. Mesela Madımakda, yakanların içinde alevi kökenli ama aslını inkar edenlerde varmış..

yok daha neler....

simurg76
01-09-2007, 02:30 AM

arkadaşlar alevilerin asimilasyonu malesef bilinen bir gerçek.

bireysel olarak alevilikten dönenler çevrenzide olabilir.

buna karşı alınabilecek en güzel önlem yolumuza dört elle sarılmak ,özümüzü kaybetmemek cemimizi sürdürmek. yolumuzu çarpıtmadan değiştirmeden gelecek kuşaklara aktarabilmektir.

çevrenizde alevilikten dönenler olabilir. ama lütfen söylentilerle hareket etmeyelim . madımaktada da alevi dönmeler varmış demek sadece bir söylentidir.eğer ispatınız varsa buyrun getirin . ama lütfen söylentiler üzerinden hareket temeyelim. çünkü bana göre bir alevi her ne kadar asimile olsada içinde yetiştiği insancıl barışçıl alevilik yolundan küçükte olsa kırıntıları içinde taşır ve sivastaki insanlık suçunu işlemez. ayrıca söylentiler züerinden giderek böyle iddalar ortaya atmak şer güçlerin eline bak işte orada bile aleviler varmış olay aslında alevilerin provakasyonuymuş gibi aslı astarı olmayan kozlar verebilir.

sivasta olanlar alevi olarak hepimizin lanetlediği bir insanlık suçudur.

bırakın biz alevileri aklı başında biraz insanı görgüsü olan her insan orada yapılanları onaylamamakta , kınamaktadır

ayrıca olay ülkemizde hızla yükselen siyasal islamın , ılımlı islamcıların , şeriatçıların hem islam olup hemde kndilerigibi olmayan , islamın aydınlık yüzü olan alevilere ve bir açıdanda aydınlık laik cumhuriyetimize yapılan bir saldırıdır.

o yüzden madımak olayı gibi hepimizin hassasiytinin doruk noktsaına ulaştığı bir olayda yazaraken biraz daha dikkatli olmalıyız

söylentilerden hareket etmemeliyiz diye düşünüyorum