PDA

: Cebrail' in Yaradılışı...

*Türküce*
15-09-2006, 11:28 PM
arkadaşlar okuduğum güzel bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim...

Hakk, Cebrail'i yarattı; ona kanat verdi, uçsun diye. Cebrail uçtu uçtu yoruldu. Artık mecali kalmadı. Yeşil bir kubbe gördü. Kubbeye kondu. Bir ses geldi, "Sen kimsin, ben kimim?" Cebrail dedi: "Sen sensin, bende benim." "Öylese sen bir zaman daha uç", dedi, ses. Cebrail hayli bir zaman uçtu, mecali kalmadı. Yine yeşil kubbeye kondu, tekrar aynı ses geldi. Aynı soru, ayni cevap verildi.

Cebrail yine uçtu uçtu yoruldu, konacak başka bir şey yokturki konsun ve üçüncü kez kubbeye kondu. Tekrar ses geldi: "Sen kimsin, ben kimim". Kubeden ayrı bir ses geldi: "De ki sen Yaratacı'sın ben yaratılmışım, sen benim Rabbimsin."

Hakk ile Cebrail söyleşirken, o anda kandilde bir nur parladı. Bu nurda öylesine güzel bir kadın vardı ki, görünce Cebrail'in aklı karardı. Başındaki taç, kulaklarındaki küpe ve belindeki kemer ile çok görkemliydi. Bu görkemiyle çevresini nurlandırıyor, ışık saçıyordu.

"Ya Rabb, bugüne kadar görmediğim bu eşsiz güzel kimdir?" Yaratıcı'dan nida geldi, dedi ki: "Ey Cebrail bilki o güzel, cennet kadınlarımızın seyyidesi Fatimat'üz-Zehra'dır." Cebrail merakını yenemedi: "Ey Rabb, ne denli kusursuz ve güzel yaratmışsın Fatimat'üz-Zehra'yı!" Yaradan buyurdu: "Biz ona kendimizi verdik nur ala, nurumuzdan yaratık." Cebrail, nurlarla saçlandırılmış, Fatimat'üz-Zehra'daki dışa vuran güzelikler karşısında mest oldu. Bir süre dili tutularak onu seyreti, az sonra kendisini toparlayıp sordu: "Ya Rabb, peki onun başındaki nedir?" Yaradan dediki: "O, tac-ı devlettir. Bizim gelecekteki tebliğcimiz, Resulümüz Muhammed Mustafa'dır." "Peki belindeki nedir?" "O, kemerbesttir. Bizim güç kaynağımız, doğruluk timsalimiz, aslanımız, adil olan Ali el-Murtaza'dır ve dahi Fatima't-üz Zehra'nın eşidir." "Ya o kulaklarında sallananlar nelerdir?" "Onlar, seper ile sübberdir. Yani Fatimat'üz-Zehra ile Ali el-Murtaza'nın oğulları, Resulümuz Muhammed Mustafa'nın sevgili torunları, bizim de cennet mekân seyyidlerimiz Hasan ile Hüseyin'dir.

Cebrail aldığı yanıtlarda huzur buldu. Fatimat'üz-Zehra'da toplanan bunca güzel gerçeğin önünde, secdeye geldi.

İbrahim Demir

*Türküce*
17-09-2006, 11:18 PM
sanırım cok kaydadeğer bişey yazmamışım...kimsenin okumaya bile tenezzül göstermediğine göre...

srdr_ist
17-09-2006, 11:25 PM
bence çok önemlidir can kayda değer değil derin ilim gerek anlamaya.

yüreğ,ne sağlık.

tabi burda bu olayın nüas farkıyla gök kubbeye değil uçarken yoruldum demesi üzerine diye başlayan.

Gök kubbedki nurla koşan.

hz Hızırın yardımını alan olarak hep benzer ana fikri aynı olan larak değişik şekillerdeki anlatımın hep aynı anlama çıkar.
Varol can.

asli_33
18-09-2006, 06:03 AM
Sevgili Türkü kiz nasıl kayda değer bir şey yazmadım dersin ..emegine saglık güzel bacim ..insan okurken bile etkileniyor ...

*Türküce*
18-09-2006, 06:11 AM
bende cok etkilenmiştim..o yüzden paylaşmak istedim..

CemCan
18-09-2006, 06:32 AM
sanırım cok kaydadeğer bişey yazmamışım...kimsenin okumaya bile tenezzül göstermediğine göre...

Alçak gönüllü can :)

Gerçekten çok etkileyiciydi...

Paylaşımın için sağol...

Eline, emeğine sağlık...

astokomlu
28-12-2006, 11:33 AM
emeğine sağlık bacım..

je_amede
29-12-2006, 04:06 AM
emeğine sağlık can...

ferhat_gs
29-12-2006, 08:23 AM

Yok ya olur mu?Çok güzel bir hikaye teşekkürler...

*Türküce*
29-12-2006, 09:29 AM
Yok ya olur mu?Çok güzel bir hikaye teşekkürler...

ferhat can bu hikaye değil bir makaledir.. ilginize teşekkür ederim..:)

Bektaşünal
29-12-2006, 09:39 AM
Harika bir konu açmışsın türkü kız aylardır fark etmediğime pişman oldum valla.Emeğine sağlık.

*Türküce*
21-01-2007, 04:10 AM
Harika bir konu açmışsın türkü kız aylardır fark etmediğime pişman oldum valla.Emeğine sağlık.

üzülme can sonunda okumuş olmanda güzel..umarım diğer canlarda farkeder..

Serden_
21-01-2007, 05:18 AM
çok güzel ablam sağolasın:)

Alinin_Askeri
21-01-2007, 06:50 AM
yerin göğün binası kurunca
iptida hidayet arife indi
"sen kimsin ben kimim"diye sorunca
sorulduğu ol demde kana boyandı

"sen sensın ben benım" dedi cebrail
olmadı mürşidin emrine kail
havada tam on dört bin yıl
tevekkel babına vardı dayandı

hitaptan bir nida geldi ol zaman
dedi "ya cebrail sözlerine kan
sen haliksin ben mahlukum di heman"
kara rengi ala renge boyandı

mürşitler aradı yedi kat yeri
ne dağ koydu ne taş koydu mermeri
adme'e gizlendi cenab-ı bari
arş-u kürsi arayanlar boşa yoruldu

simge
21-01-2007, 07:04 AM
Emeğine sağlık Türkü_Kızz paylaşımın için teşekkürler.

muhammedi_kıyam
21-01-2007, 10:00 AM
güzel bir yazı ama gerçekliği tartışılır.

alevi angel
21-01-2007, 12:05 PM
güzel bir yazı ama gerçekliği tartışılır.

siz zaten bu forma birşey öğrenip, paylaşşımlarda bulunmak için değil... inasanlara önyargılı davranıp, eleştirmek için gelmişsiniz sanırım....

yüreğine sağlık türkü_kız...

Rojaazme
21-01-2007, 12:44 PM
bacım yüregine sağlık ....

narin
21-01-2007, 07:54 PM
ellerine saglik Türkü_Kızz bizlerle bu hikayeyi paylastigin icin

muhammedi_kıyam
22-01-2007, 08:30 AM
siz zaten bu forma birşey öğrenip, paylaşşımlarda bulunmak için değil... inasanlara önyargılı davranıp, eleştirmek için gelmişsiniz sanırım....

yüreğine sağlık türkü_kız...

sayın alevi angel ben kişilere değil konulara önyargılı yaklaşırım.baksanıza hikayede yok cebrail hz.fatmayı görmüş yok sonra böyle olmuş.bunlar bana inandırıcı gelmiyor.

alevi angel
22-01-2007, 08:33 AM
sayın alevi angel ben kişilere değil konulara önyargılı yaklaşırım.baksanıza hikayede yok cebrail hz.fatmayı görmüş yok sonra böyle olmuş.bunlar bana inandırıcı gelmiyor.

saygı duyuyorum size... ama sizde biraz saygılı olun bence,emeğe ve yüreğe......zaten arkadaş bir iddada bulunmamış,paylaşım yapmış.... bunun tartışılacak bir yanıda yok.. değil mi?

muhammedi_kıyam
22-01-2007, 08:54 AM
ama en azından varsa bir kaynağını belirtseydi.

*Türküce*
22-01-2007, 09:07 AM
muhammedi kıyam can öncelikle buraya geliş amacınızı gerçekten merak ettim..bilmiyorum ordan bakınca görünüyor mu ama en altta ibrahim demir yazıyor..yani kafamdan yazdığım birşey değil..ve inanc insanın içindedir..hiç bir inanc da bir bilimsel gerçekliğe dayanmaz..o yüzden de buna inanc denir aksi halde bilim olurdu.. oyüzden bırakında ben inanıyorken böyle kalayım..saygılar..

muhammedi_kıyam
24-01-2007, 02:50 AM
muhammedi kıyam can öncelikle buraya geliş amacınızı gerçekten merak ettim..bilmiyorum ordan bakınca görünüyor mu ama en altta ibrahim demir yazıyor..yani kafamdan yazdığım birşey değil..ve inanc insanın içindedir..hiç bir inanc da bir bilimsel gerçekliğe dayanmaz..o yüzden de buna inanc denir aksi halde bilim olurdu.. oyüzden bırakında ben inanıyorken böyle kalayım..saygılar..

İBRAHİM DEmiri gördümde bu bir kaynak değil ki.yani yazılıbir kaynak yok jmu?
öyleyse bende bir şey yazayım ve önünüze getireyim .ama bu kaynak olmaz belkide kafamdan atmışım.

Serçeşme
24-01-2007, 03:50 AM
kıyamcı ,sizin icin anlayacaginiz dilde deliller getirdim yazdim belgelerinide verdim ne oldu ?. Siz hâla tahassup ve önyargılarınızı aşamamış görünüyorsunuz. Fatıma annemize ve Ehlibeyte zulüm edenleri baçtacı eden bir zihniyetle yetişdiğiniz için bazı gerçekler size hikaye gelir.Sizin baştacı ettiğiniz 12 imam düşmanlarıyla ilgili hiçbir ilmi delil ve bilgi olmayan hurafe,masallarıda el üstünde tutarsınız.isterseniz birkaç örnek vereyim anlamanız için.
1-Peygamber buyruğuna göre ;İnsanlar arasında peygamberden sonra en üstün olan erkeklerde imam ALi,kadınlardan ise Hz.Fatıma annemizdir.
- Sizin uydurma rivayetlerinizde ise bunun yerine başka isimleri görmeniz mümkündür.Bu isimleri buraya yazmaya değmez onun için yazmadım.
2- Peygamber buyuruyor ki ;Benden sonra asla sapmamanız için 2 ağır emanet bırakıyorum. 1-Kuran , 2-Ehlibeyt
-Sizin uydurmalarınızda ya salt olarak kuran,yada Kuran ve sünnet olarak aktarılmış sırf 12 imamların ve Hz.Fatıma anamızın üstünlüğü görülmesin diye.
3-Benim ehlibeytim gökteki yıldızlar gibidir hanğisine uyarsanız uyun sizi asla sapıklığa ve delalete götürmez.Sahih Peygamber buyruğuna karşın
-Siz Ehlibeytin yerine birilerini üste çıkarmak için sahabe diye nakiller uydurmuşsunuz.Bu noktada bir sorum var: Hanği sahabeye uyarsan uy seni sapıklığa götürmezse siz muaviye laneti ve diğer sahabelerin yaptığı onca çirkinliğe karşın onlara uyarsanız yinede sizi kurtuluşa erdirebileceklermi ?
merak ettim.
4- Peygamber , Ehlibeytini Nuhun gemisine benzetiyor.Binen kurtulur binmeyen helak olur buyuruyor.
-Siz Ehlibeyt düşmanlarının safında durarak bu gemiye bineceğinizi sanıyormusunuz? Bu gemide olduğunuzu iddia ediyorsanız Ehlibeyt düşmanlarını överek bu gemide olduğunuzu sanmak biraz düşünmeyi gerektirmiyormu !!!

Ehlibeyt ile ilgili Peygamber sözlerini hepsinin kaynaklarını verebilirim.
Sayın kıyamcı, Ehlibeyt düşmanlarını öven uydurma sözleri sizde kaynaklarıyla beraber yazarmısınız.?

Ayıbın en büyügü, ona benzer bir ayıp sende de varken, baskasını ayıplamandır.
iMAM ALi

HAK MUHAMMED ALİ

muhammedi_kıyam
24-01-2007, 04:30 AM
ooo sayın serçeşme hoşgelmişşsiiniz.çok güzel konuşmuşsunuz.(!)
ancak şu na işim var onun için sizle başka zaman konuşsak d.yorum.

Diyar
24-01-2007, 05:01 AM
ama en azından varsa bir kaynağını belirtseydi.

Sayin Muhammedi_kiyam yazinin en altinda yazi kime ait oldugu yaziyor. Bundan daha iyi bir kaynak olamaz galiba.
Ayrica sizin acmis oldugunuz bir konu var bugün gözüme takildi ona kaynak belirtmemissiniz. Bir Insan ortaya laf atmadan önce kendisini elestirmeli. Saygilar

Diyar
24-01-2007, 05:03 AM
kıyamcı ,sizin icin anlayacaginiz dilde deliller getirdim yazdim belgelerinide verdim ne oldu ?. Siz hâla tahassup ve önyargılarınızı aşamamış görünüyorsunuz. Fatıma annemize ve Ehlibeyte zulüm edenleri baçtacı eden bir zihniyetle yetişdiğiniz için bazı gerçekler size hikaye gelir.Sizin baştacı ettiğiniz 12 imam düşmanlarıyla ilgili hiçbir ilmi delil ve bilgi olmayan hurafe,masallarıda el üstünde tutarsınız.isterseniz birkaç örnek vereyim anlamanız için.
1-Peygamber buyruğuna göre ;İnsanlar arasında peygamberden sonra en üstün olan erkeklerde imam ALi,kadınlardan ise Hz.Fatıma annemizdir.
- Sizin uydurma rivayetlerinizde ise bunun yerine başka isimleri görmeniz mümkündür.Bu isimleri buraya yazmaya değmez onun için yazmadım.
2- Peygamber buyuruyor ki ;Benden sonra asla sapmamanız için 2 ağır emanet bırakıyorum. 1-Kuran , 2-Ehlibeyt
-Sizin uydurmalarınızda ya salt olarak kuran,yada Kuran ve sünnet olarak aktarılmış sırf 12 imamların ve Hz.Fatıma anamızın üstünlüğü görülmesin diye.
3-Benim ehlibeytim gökteki yıldızlar gibidir hanğisine uyarsanız uyun sizi asla sapıklığa ve delalete götürmez.Sahih Peygamber buyruğuna karşın
-Siz Ehlibeytin yerine birilerini üste çıkarmak için sahabe diye nakiller uydurmuşsunuz.Bu noktada bir sorum var: Hanği sahabeye uyarsan uy seni sapıklığa götürmezse siz muaviye laneti ve diğer sahabelerin yaptığı onca çirkinliğe karşın onlara uyarsanız yinede sizi kurtuluşa erdirebileceklermi ?
merak ettim.
4- Peygamber , Ehlibeytini Nuhun gemisine benzetiyor.Binen kurtulur binmeyen helak olur buyuruyor.
-Siz Ehlibeyt düşmanlarının safında durarak bu gemiye bineceğinizi sanıyormusunuz? Bu gemide olduğunuzu iddia ediyorsanız Ehlibeyt düşmanlarını överek bu gemide olduğunuzu sanmak biraz düşünmeyi gerektirmiyormu !!!

Ehlibeyt ile ilgili Peygamber sözlerini hepsinin kaynaklarını verebilirim.
Sayın kıyamcı, Ehlibeyt düşmanlarını öven uydurma sözleri sizde kaynaklarıyla beraber yazarmısınız.?

Ayıbın en büyügü, ona benzer bir ayıp sende de varken, baskasını ayıplamandır.
iMAM ALi

HAK MUHAMMED ALİ

ooo sayın serçeşme hoşgelmişşsiiniz.çok güzel konuşmuşsunuz.(!)
ancak şu na işim var onun için sizle başka zaman konuşsak d.yorum.

Sayin Sercesme ve Muhammedi_kiyam burasi bir tartisma forumu degildir. Eger sorunlariniz varsa sorunlarinizi lütfen kimseye yansitmadan hallediniz. Saygilar....

*Türküce*
24-01-2007, 07:44 AM
İBRAHİM DEmiri gördümde bu bir kaynak değil ki.yani yazılıbir kaynak yok jmu?
öyleyse bende bir şey yazayım ve önünüze getireyim .ama bu kaynak olmaz belkide kafamdan atmışım.

bir makalenin yazarının adından daha iyi bir kaynak varmı sayın muhammedi_kıyam...sizin amacınız belliki polemik yaratmak mümkünse bu konuya,konunun içeriği dışında bir yorumda bulunmayınız...

muhammedi_kıyam
24-01-2007, 07:53 AM
sayın serçeşme bir kere peygamberden sonra en üstün erkek hz.ali değil.onu Allahtan başkja kimse bilmez.hele hz.alinin önünde o kadar peygamber varken biraz tuhaf oluyor görüşünüz ki böyle bir hadiste ben bilmiyorum.ben hz.ebubekirle ilgili bir hadis biliyorum ama kessin o da uydurmadır değil mi(!)
2-ehli sunnet kaynaklarından bazılarına göre "kuran ve ehlibeyt" geçer.bilmiyorsanız ise araştırsaydınız ya.biz hz.fatmanın faziletini inkar edersek onun ümmetin en hayırlı kadınlarından olduğunu inkar etymek gibi bir sapıklığa düşeceğimiz için iddianız asılsızdır kesinlikle.
3- sahi orda ehlibeyt mi demiş.Allah Allah yeni sizden duydum.yanlış anlmayın ehlibeytin faziletini inkar etmiyoruz.her ne hikmetse bizleri ehlibeyt düşmanı göstermek hoşunuza gidiyor galiba.ama biz ehlibeyte değer verdiğimiz için peygamberimizin sahabelerinide saeriz fazileterini inkar etmeyiz.
4- kim ehlibeyt düşmanıymış söyleyin bana .muaviye mi.siz öyle diyorsanız öyle olsun bakalım.ama yanılıyorsunuz d.yorum ve gerçekten de yanılıyorsunzu.
tabi sahabeleri öven hadisleri(kaynaklatrıyla) hatta isterseniz ayetleride .vereyim.hatırlıyor musunuz başak bir sitede size sunmuştum.ama isterseniz tekrara vererim.

Alinin_Askeri
24-01-2007, 08:19 AM
4- kim ehlibeyt düşmanıymış söyleyin bana .muaviye mi.siz öyle diyorsanız öyle olsun bakalım.ama yanılıyorsunuz d.yorum ve gerçekten de yanılıyorsunzu.
.
kımseye ehlıbeyt dusmanı dedıgımız yok ama sen bu gorusunle kendının bu konuya nası baktıgını bellı edıyosun.biz demıyoz aslında muavıyenın ehlıbeyt dusmanı oldugunu tarih soyluyor.sen hz.hasanı(yani ehlıbeytten saydıgımız kişiyi) zehirleterek öldürttugu halde ehlıbeyt dusmanı saymıyosan sana diyecegım bısı yok arkadasım.

muhammedi_kıyam
24-01-2007, 09:04 AM
kımseye ehlıbeyt dusmanı dedıgımız yok ama sen bu gorusunle kendının bu konuya nası baktıgını bellı edıyosun.biz demıyoz aslında muavıyenın ehlıbeyt dusmanı oldugunu tarih soyluyor.sen hz.hasanı(yani ehlıbeytten saydıgımız kişiyi) zehirleterek öldürttugu halde ehlıbeyt dusmanı saymıyosan sana diyecegım bısı yok arkadasım.

ya muaviye gibi bir sahabenin hz.hasanı yani peygamberimizin torununu zehirlettiği yalandır.öyle olsa o kadar sunni muaviyeyei sahabe olarak kabul edr miydi?

alevi angel
24-01-2007, 09:17 AM
ya muaviye gibi bir sahabenin hz.hasanı yani peygamberimizin torununu zehirlettiği yalandır.öyle olsa o kadar sunni muaviyeyei sahabe olarak kabul edr miydi?

evet sayın muhammedi_kıyam..... yalandır diye iddaa ettiğiniz şeye kaynak gösterir misiniz???? hani sizin kaynak takıntınız varya..
sizde bir sürü idda da bulunuyorsunuz ama,sonuç???.... demişsiniz ki... PEYGAMBERİMİZDEN sonraki üstün erkek HZ.ALİ olamaz; bende diyor ve hatırlatıyorum ki; peygamberimiz ALİ'ye "ana rahminden çıktığını bilmesem sana ALLAH DİYE TAPARDIM" demiştir ki bu birçok kaynakta da mevcuttur...buna daha ekleyebileceğim bir sürü örnekde var...
"beni seven ehlibeytimi( ali, hasan,hüseyin,fatıma) sever.
( peygamberimizin cümlesidir) ....

biraz okur ve araştırırsanız ki; bu formu bile biraz okusuanız doğrularını çok net göreceksiniz...eminim sizde gerçeklerin farkındasınızdır, ama muhalefet olmaz çekici geliyor sanırım...

muhammedi_kıyam
24-01-2007, 09:23 AM
evet sayın muhammedi_kıyam..... yalandır diye iddaa ettiğiniz şeye kaynak gösterir misiniz???? hani sizin kaynak takıntınız varya..
sizde bir sürü idda da bulunuyorsunuz ama,sonuç???.... demişsiniz ki... PEYGAMBERİMİZDEN sonraki üstün erkek HZ.ALİ olamaz; bende diyor ve hatırlatıyorum ki; peygamberimiz ALİ'ye "ana rahminden çıktığını bilmesem sana ALLAH DİYE TAPARDIM" DEMİŞTİR ki bu birçok kaynakta da mevcuttur....... biraz okur ve araştırırsanız ki; bu formu bile biraz okusuanız doğrularını çok net göreceksiniz...

sayın alevi angel benden mantıklı şeyler istediğinizi söyleyemeyeceğim.olmayan bi şeyin kaynağını nasıl getireyim.hz.aliyi erkeklerede peygamberden sonra en üstün gören sizsiniz.sizin kaynak getirmeniz gerekir.benim değil.

Hemen hemen bütün hadis kaynaklarında rivayet edilen ve mütevatir olduğu bilinen bir hadisi şerifte Resulullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Kim kasıtlı olarak benim hakkımda (veya ağzımdan) yalan uydurursa ateşteki yerine hazırlansın"bu hadisi şerife göree peygamberin hz.aliye olan sözünü bir kere daha düşününüz.peygamber böyle bir şey söylemez.bir kere mantık kurallarına ters.hz.peygamber zaten hz.aliden üstündür.böyle iken hz.ali ye tapması nasıl olur.Allah sizleri doğru yola ulaştırsın.lütfen peygambere böyle sapıkça sözler uydurmayın onun adına.
Bundan başka Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kendi ağzından hadis uyduranları şiddetle tehdit ettiği hadislerden Buhari ve Müslim'in Sahih'lerinde nakledilenlerin birkaç tanesi şunlardır:

"Her kim yalan olduğunu bildiği bir sözü benim hadisim olarak rivayet ederse yalancılardan biri de kendisidir."

"Benim ağzımdan yalan uydurmak şüphesiz ki başka birinin ağzından yalan uydurmaya benzemez."

"Benim adıma yalan uydurmayınız. Her kim adıma yalan uydurursa derhal cehenneme girsin."

alevi angel
24-01-2007, 09:33 AM
sayın alevi angel benden mantıklı şeyler istediğinizi söyleyemeyeceğim.olmayan bi şeyin kaynağını nasıl getireyim.hz.aliyi erkeklerede peygamberden sonra en üstün gören sizsiniz.sizin kaynak getirmeniz gerekir.benim değil.

Hemen hemen bütün hadis kaynaklarında rivayet edilen ve mütevatir olduğu bilinen bir hadisi şerifte Resulullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Kim kasıtlı olarak benim hakkımda (veya ağzımdan) yalan uydurursa ateşteki yerine hazırlansın"bu hadisi şerife göree peygamberin hz.aliye olan sözünü bir kere daha düşününüz.peygamber böyle bir şey söylemez.bir kere mantık kurallarına ters.hz.peygamber zaten hz.aliden üstündür.böyle iken hz.ali ye tapması nasıl olur.Allah sizleri doğru yola ulaştırsın.lütfen peygambere böyle sapıkça sözler uydurmayın onun adına

hitamlarınıza biraz dikkat ediniz... ben tapınmıştır demedim ki; bu da sapıkça bir tabir değildir...ayrıca islamda tapınmak yoktur. ben genel bir tabirden bahsettim. ve neye göre mantık beklentisindesiniz anlayamadım. ben ya da biz ne desekde size mantıksız gelecek sonuçta; fikirler kafanızda o kadar sabit ki.... kurandaki ehlibeyt kavramını ve anlamını çok iyi biliyorsunuzdur.. buna da uydurma diyemezsiniz herhalde. evet bencede ALLAH herkeze (ki başta size) doğruı yolu göstersin ki; kimin doğru kimin yanlış yolda olduğunu kimse bilemez...
ben HZ.ALİ'yi seviyorum; çünkü peygamberimi seviyorum. unutmayın ki bizde ki ya da bende ki ali sevgisi peygamberimizden gelir.peygamberimiz; " BENİ SEVEN ALİYİ SEVER.... EHLİ BEYTİMİ sever" demiştir.( kesin bunlarıda inkar edersiniz siz)....
neyi; neden ve niçin savunduğunuza dikkat edin.... ve de tekrar söylüyorum ki hitamlarınıza çok çok çok dikkat edin....

muhammedi_kıyam
24-01-2007, 09:40 AM
hitam derken itham mı hitap mı demek istediniz anlayamadım.bizim hz.aliyle sorunumuz yok.sadece onu sanki Allah katından geliyormuşsunuz gibi peygamberden sonra en üstün kişi olarak göstermeniz yanlıştır diyoruz.muhakkak ki faziletlidir.hatta belkide hz.aliyi sizden daha iyi biliyorum ama onu diğer sahabelerle yada peygamberlerle kıyaslamam hatta üstün olduğunu söylemem.

Alinin_Askeri
24-01-2007, 09:50 AM
ozaman mervan ın kımın adamı oldugunu solermısın?

alevi angel
24-01-2007, 09:51 AM
hitam derken itham mı hitap mı demek istediniz anlayamadım.bizim hz.aliyle sorunumuz yok.sadece onu sanki Allah katından geliyormuşsunuz gibi peygamberden sonra en üstün kişi olarak göstermeniz yanlıştır diyoruz.muhakkak ki faziletlidir.hatta belkide hz.aliyi sizden daha iyi biliyorum ama onu diğer sahabelerle yada peygamberlerle kıyaslamam hatta üstün olduğunu söylemem.

iyi en azından türkçeniz güzel miş. evet hitam değil; itham(pardon)...
bizim hz. ALİ'yi üstün gördüğümüzü siz ima etmeye çalışıyorsunuz...elbetteki paygamberimiz 1 tane...bunlarıda okursanız sevinirim.....evet arkadaşım unutmayalım ki.. insanları ve inançlarını yargılamak ne size ne de bana düşmez. kimin doğru yolda, kimin yanlış yolda olduğunu ise sadece ALLAH bilir... ne diyim ki... ALLAH yardımcınız olsun...

Hz. Muhammed;in Hz. Ali ve Ehlibeyt için söyledikleri

Bazı Alevi düşmanları, Alevilerin Hz. Muhammed;i peygamber olarak kabul etmediklerini propaganda ettiler. Oysaki gerçek bunun zıttı dır. Aleviler tarih boyunca ve günümüzde Hz. Muhammed;i peygamber olarak kabul ettiler. Alevilerde Hz. Muhammed;e bağlılık tartışılmaz. Aleviler Hz. Muhammed;i İslamın peygamberi olarak kabul ederler ve ona inanırlar. Aleviler peygamberin soyuna yapılanları her ibadet edişlerinde lânetlerler. Ve bu anlamıyla peygambere bağlılıklarını dile getirirler. Ama bazıları peygamberden şefaat umarken onun biricik torunlarına ve Ehlibeyti;ne yapılanları görmezlikten gelirler. Bu da bir ikiyüzlülüğün, sahtekârlığın Emevilerden başlayarak günümüze geldiğini gösteriyor.

Aşağıda Hz. Muhammed;in Hz. Ali ve Ehlibeyt için söylediklerinden bir kaçını yazacağız. Ama ne acıdır ki; Yezitler, Muaviyeler ve onların günümüzdeki temsilcileri bunları yok saymaya devam ediyor. Onlar Hz. Ali ve Ehlibeyt gerçeğini, haklılığını inkâra devam ediyorlar.

H z. Peygamberin çeşitli zamanlarda ve çeşitli vesilelerle söylediği bir kaç hadis:

Ya Ali, benim Ehlibeytim Nuh un gemisine benzer. O gemiye binen kurtulur. Ve kim Ehlibeytime buğz ederse helak olur.

Ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır. İlmi isteyen kapıya gelsin.

Ya Ali, mümin sana buğz etmez, münafık ise seni hiç sevmez.

Ali, müminlerin dilediği ve uyduğu kişidir. Mal ise münafıkların dilediği şey.

Ey Allah;ın kulları, bu Ali;nin kanı benim kanımdır, teni benim tenimdir ve canı benim canımdır. Her kim bu Ali;yi severse, beni sever beni seven de Allah;ı sevmiş olur. Ali;ye kim düşmanlık ederse bana düşmanlık etmiş olur.

Kuran ve Ehlibeyt ikizdir.

Hayatım gibi yaşamak isteyen Ali Veli edinsin.

Ya Ali, sen benim dünyada ve ahrette sancaktarımsın.

Ali;yi anmak ibadettir.

Ey halk! Biliniz ki; ben de insanım. Allah;ın daveti bana yakında gelecektir. Ben de onu kabul edeceğim. İşte size ben iki mühim ve en değerli emaneti miras bırakıyorum. Bunlardan birincisi Kuran, ikincisi benim Ehlibeytim. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum, buyurdu. Bu yazdıklarımız sevgili peygamber tarafından söylenmiş olan hadislerden sadece bir kaçı. Bunlar Hz. Ali gerçekliğini ve Ehlibeyt haklılığını gösteren en büyük kanıtlardır.
www.alevikonseyi.com

eminim linkte daha geniş bilgileride bulacaksınızdır... bakalım.. bunları ne diye reddedeceksiniz????

blackhawk
24-01-2007, 10:15 AM
[QUOTE=muhammedi_kıyam]sayın alevi angel benden mantıklı şeyler istediğinizi söyleyemeyeceğim.olmayan bi şeyin kaynağını nasıl getireyim.hz.aliyi erkeklerede peygamberden sonra en üstün gören sizsiniz.sizin kaynak getirmeniz gerekir.benim değil.

mrhb
hz.MUHAMMED ölümünden önce pek çok kez hz.ALİ yi halife olarak uygun gördüğünü soylemiştir.Bunu herkes bilmektedir sence biliyosundur...

Benim bildiğim farzdır bu üstün görmemiz.?

Mustafa Kemal
24-01-2007, 10:59 AM
arkadaşlar okuduğum güzel bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim...

Hakk, Cebrail'i yarattı; ona kanat verdi, uçsun diye. Cebrail uçtu uçtu yoruldu. Artık mecali kalmadı. Yeşil bir kubbe gördü. Kubbeye kondu. Bir ses geldi, "Sen kimsin, ben kimim?" Cebrail dedi: "Sen sensin, bende benim." "Öylese sen bir zaman daha uç", dedi, ses. Cebrail hayli bir zaman uçtu, mecali kalmadı. Yine yeşil kubbeye kondu, tekrar aynı ses geldi. Aynı soru, ayni cevap verildi.

Cebrail yine uçtu uçtu yoruldu, konacak başka bir şey yokturki konsun ve üçüncü kez kubbeye kondu. Tekrar ses geldi: "Sen kimsin, ben kimim". Kubeden ayrı bir ses geldi: "De ki sen Yaratacı'sın ben yaratılmışım, sen benim Rabbimsin."

Hakk ile Cebrail söyleşirken, o anda kandilde bir nur parladı. Bu nurda öylesine güzel bir kadın vardı ki, görünce Cebrail'in aklı karardı. Başındaki taç, kulaklarındaki küpe ve belindeki kemer ile çok görkemliydi. Bu görkemiyle çevresini nurlandırıyor, ışık saçıyordu.

"Ya Rabb, bugüne kadar görmediğim bu eşsiz güzel kimdir?" Yaratıcı'dan nida geldi, dedi ki: "Ey Cebrail bilki o güzel, cennet kadınlarımızın seyyidesi Fatimat'üz-Zehra'dır." Cebrail merakını yenemedi: "Ey Rabb, ne denli kusursuz ve güzel yaratmışsın Fatimat'üz-Zehra'yı!" Yaradan buyurdu: "Biz ona kendimizi verdik nur ala, nurumuzdan yaratık." Cebrail, nurlarla saçlandırılmış, Fatimat'üz-Zehra'daki dışa vuran güzelikler karşısında mest oldu. Bir süre dili tutularak onu seyreti, az sonra kendisini toparlayıp sordu: "Ya Rabb, peki onun başındaki nedir?" Yaradan dediki: "O, tac-ı devlettir. Bizim gelecekteki tebliğcimiz, Resulümüz Muhammed Mustafa'dır." "Peki belindeki nedir?" "O, kemerbesttir. Bizim güç kaynağımız, doğruluk timsalimiz, aslanımız, adil olan Ali el-Murtaza'dır ve dahi Fatima't-üz Zehra'nın eşidir." "Ya o kulaklarında sallananlar nelerdir?" "Onlar, seper ile sübberdir. Yani Fatimat'üz-Zehra ile Ali el-Murtaza'nın oğulları, Resulümuz Muhammed Mustafa'nın sevgili torunları, bizim de cennet mekân seyyidlerimiz Hasan ile Hüseyin'dir.

Cebrail aldığı yanıtlarda huzur buldu. Fatimat'üz-Zehra'da toplanan bunca güzel gerçeğin önünde, secdeye geldi.

İbrahim Demir

http://imaj.at/image/8850

siyah renkle yazılan bir insan-ı kamil'in cemalinde bulunan güzelliği anlatır.
Bu menkıbedir.Hikaye masal veya öykü değildir.Bu konuda arkadaşları uyarmak isterim.Menkıbeler ile hikayeleri birbirinden ayırmalısınız.
Ayrıca bir üyemiz bir soru sormuş ama farklı konuda yorum yapılmıştır.
Konuyu okuyan arkadaşlarımız anlamamış ki sadece teşekkür ile yetnimiş ama bir üyemiz güzel bir soru sormuş:)Takdirle karşıladım.

baksanıza hikayede yok cebrail hz.fatmayı görmüş yok sonra böyle olmuş.bunlar bana inandırıcı gelmiyor.

Alevi-Bektaşi tasavvufundan anlayan kişi zaten menkıbeyi çözecek fikre sahiptir.Yukarıda verdiğim resimde Allah-Muhammed-Ali yazar.İnsan-ı Kamil'i temsil eder.Ayrıca insan cemali Hz. Muhammed,Hz.Ali,Hz.Fatma,Hz.Hasan,Hz.Hüseyin yani Pençe-i âba'yı temsil eder.
seper ile sübber: Hz.Hasan ve Hz Hüseyin'i simgeler.onların ismi bir okunduğunda güzelcik anlamına gelir.Pençe-i âba'nin güzellikleri insan cemalinde yansıması menkıbe olarak dilden dile dolaşır.

http://imaj.at/image/8859

Eline diline beline sahip olmak derken beli kemerbeset temsil eder.Ayrıca anlatılan menkıbede şunuda görebiliyoruz:Alevilikte Hz.Fatma yaratılan kadınlardan en önemli 5 tanesi içindedir.Onun ruhu diğer kadınlardan önce yaratılmıştır.Bu konuda bir nefesle açıklayabiliriz;Kur'an-ı kerim'de 5 önemli kadın ismi sayılmıştır.

"Validemiz Havva Bacı değil mi
Haticet’ül Kübrâ Bacı değil mi
Fatımatü’z-zehrâ Bacı değil mi
Kur’anda bunların var senâları" Ahmed Edîb Harâbî

Bu konu tasavvufi bir konu olduğu için buraya kadar anlatılması yeterlidir.

Gelelim Cebrail'in yaratılması konusuna:)
Dede korkut destanlarında yaratılış destanı vardır.Orada bile Cebrail bu menkıbeye benzer şekilde tasvir edilir.Cebrail'in akılı temsil etmesi,dünya yaratılırken ilk olarak onun dünyaya gönderilmesini bu menkıbeden anlayabilirz.
Onun yaratılışı bişr nevi üretken olmayan bir aklın uçuşuna benzer.

Konu bundan ibarettir.

derlvlan
24-01-2007, 11:41 AM
yenı seyler ögrenmek cok guzel.bana yenı bı sey ögrettıgın ıcın cok tesekkurler

*Türküce*
24-01-2007, 11:43 AM
arkadaşlar öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim..ama konu biraz dağılmamış mı sizce..bence tartıştığınız konular önemli konular..mümkünse ayrı bir başlıkda konu açıp devam ederseniz sanırım daha düzenli olacak...saygılar..