:
Böyle Cem Olurmu?
yolcu_58
15-09-2006, 01:49 PM
C.E.M Vakfı 17 Eylül'de Ankara'da bir "Cem" yapacakmış. Böyle cem olurmu dostlar?Aşağıdaki katılımcılara bir bakın. Yesevilik ve Mevlevilik katılmış bir Aleviliğin sonu sünni islama çıkar. Aleviliği, Mevlevilik-Yesevilik kanalıyla sünnileştirmek, asimile etmek değilmidir bu? Kimi kandırıyor bunlar.
Cem TV'de perşembe akşamları izlediğim cemlerdede tıpkı mevleviler gibi sema dönüyorlardı.
Birde kimle düzenliyorlar bu cemi? Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Namık Kemal ZEYBEK ile. Türkçü,Turancı,ülkücü bunlar. Cem Vakfının yolu Alevilik yolu değildir. bu etkinlik bunu bir kez daha ispatlamıştır.
17 EYLÜL TARİHİNDE ANKARA'DA YAPILACAK CEM'E DAVET
CEM’E DAVET
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Vakfı, Alevi Vakıfları Federasyonu ve Alevi Derneklerinin katkılarıyla yapacağımız Alevi İslam Anlayışının, Alevi-Bektaşi-Mevlevi uygulaması olan CEM’i izlemek üzere teşriflerinizi bekler, saygılarımızı sunarız.
Ali Rıza UĞURLU
CEM Vakfı
Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı
PROGRAM
15:00 Açılış
15:05 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
15:10 CEM Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Sayın Ali Rıza UĞURLU’nun konuşması
15:20 Ahmet Yesevi Üniversitesi Vakfı Başkanı ve Kültür ve Turizm Eski Bakanlarından Sayın Namık Kemal ZEYBEK’in konuşması
15:45 Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı ve CEM Vakfı Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. İzzettin DOĞAN’ın konuşması
16:10 Alevi Vakıf ve Derneklerinin Zakirlerinden Deyişler
16:40 Ahmet Yesevi Uluslar arası Türk Kazak Üniversitesi Sanat Topluluğu’nun sunacağı İlahiler
17:00 CEM
18:00 Galata Mevlevihanesi Semazenleri ile birlikte “Birlik Semahı”
18:05 Semah Duası ve Kapanış
TARİH: 17.Eylül.2006
SAAT : 15:00
YER : Atatürk Kapalı Spor Salonu
19 Mayıs Spor Kompleksi Ulus-ANKARA
İRTİBAT: CEM Vakfı Genel Merkezi
0212 451 84 14-16
CEM Vakfı Ankara Şube
0312 232 29 20
Ahmet Yesevi Üniversitesi Vakfı
0312 468 85 36
25.08.2006
NOT:Namık Kemal ZEYBEK kimdir?
Namık Kemal ZEYBEK Ahmet Yesevi Üniversitesine Yardım Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı
MHP GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLAN NAMIK KEMAL ZEYBEK ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ...
ÜLKÜCÜLÜK VE TERÖR (Namık Kemal Zeybek)
srdr_ist
15-09-2006, 02:04 PM
evet güzel olacak.
inşallah bende gidecem.
Bu konu hakkında bu senin görüşün.
mevlevi ile sorunumuz nedir anlayamadım.
Şeyh ahmet Yesevi nin kim olduğunu bize öğretecek kim var onlar bizden öğreniyorken konu neden sert çıkışlıdır bilemiyorum ayrıca bu kafalardan gideceksen birleşme olayını herkesin kafasına göre değil artık bir yol düzergahında yapmak zorundayız.
barışa semah dönenid gördük.
Böyle olmuyormuş demekki konuyu elerken biraz daha düşünmen gerek sence başka yol var mı yokkkkkkkkkk bunu düşünün şayet bunada sert tepkisini söyleyenlerin akllarında başka planları var demektir onu söylesinler yoksa hayata geçirecek bir planınız elimizde bu var kusura kalmayın canla başla buna destek veririm.
tuerkay
15-09-2006, 02:21 PM
Buna davet aldığımız halde katılmıyoruz.
NEDEN?
Çünkü;
1-Bu toplantı Aleviliğin inanç boyutu ile ilgili bir toplantı değildir.Sadece bir güç gösterisi niteliğindedir.Bu doğrudur ve olmalıdır.
Ancak, inanç boyutu olmayan bir toplantıya, Alevilik inancı alet edilmekte görüntüsü vermektedir.Bu yanlıştır.Bizi tıpkı refah-saadet-akp yapısına yönlendirir ve inancım siyasete alet ediliyor hale gelir ki; bu da Alevilerden tepki alır ve ardındaki kitleyi de kaybeder.Cem Vakfı'nın da içinde olduğu yapılanmaların da bu durumdan rahatsız olduğundan haberim var.
Zaten Cem'e bir saatlik bir süre ayrılmış.Cem, bir saatte tamamlanamaz.Bu bile göstermelik amaçlı olduğunu belli ediyor.
2-Başından beri onaylamadığımız bir nokta da, Alevilik inancının içine olmayan şeyler bizzat Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı'nca eklenir hale gelmiştir(Daha önce semazen yerleştirdikleri yetmemiş gibi şimdi de, ilahiler okutuyorlar bizim cemlerimiz içinde; hatta şimdide Alevi katliamları yapanlarla birlikte törenler yapılıyor.).Bu da yanlıştır.Dedeler orada bir birlik olsun diye destek verdi.Kendileri ve yolları değiştirilsin diye değil.O destek zaten bu uygulamalar nedeni ile azalmaktadır.
3-Alevilik'te Cem, bir ibadet biçimidir ve uygulanması esasları vardır.Bu gösteriş maksatlı bir şey değildir.Ancak her ne hikmetse, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Cemlerimizi, ,nsanlara tanıtmak adı altında salon gösterilerine çevirdiler.Biz başka insanlara karşı bu eleştirileri yaparken, şimdi bizim öncülüğümüzü yapanlar bu yanlışları daha fazla bir şekilde yapmaya başladılar.
Salonlarda yeterince cem yapıldı.Tanıtılacak kadar tanıtıldı.Kendi televizyonlarından da sürekli yayınlayarak tanıtıyorlar.Ayrıca Ankara'da bir cem yapılacaksa, cemevleri var.Artık bizi oralarda gelip tanısınlar.Bu salon gösterilerinden vazgeçsinler.
Ben kendilerini her alanda, her şartta destekleyen biriyimAncak bu, benim o adımlara şartsız teslim olmam anlamına gelmez.Kendilerine çeki düzen vermez de, siyasi erekleri doğrultusunda çalışmaya devam eder ve Aleviliği de bir siyasi rant aracı haline getirirlerse, ABF'nin karşısında olduğum gibi onların da karşısında olurum.
srdr_ist
15-09-2006, 02:27 PM
ya canlar erenler dostlar Allah için kim birlik çağrısında adam gibi aleviliği layıkıyla temsil ediyor cevap kimsedir kör topalda olsa cem vakfına biraz itimadım vardır başkasınada yoktur.
heryerde cem yapılırken bişey demediniz 40 türkücüyle barışa semaha bişey demediniz e bunada demeyin adam gibi bir yerde sesimiz çıkmalı yoksa 40 pare olmuşuz 80 olmaya ramak kalmıştır birliğin bir şekli olmalı ama ortada adam gibi toplanmış alevilik yokken hiçbirşeyi yapamayız güçlü kılamayız kusura kalmayın tek çare budur alternatifide yoktur.
kemalay
15-09-2006, 10:45 PM
arkadaşlar neden bu kadar tepkilisiniz burda siyaset yapılmıyacak insanları siyasi kimlikleriyle yargılamayalım sadece ibdet yapğılacak
yağmur yüreklim
15-09-2006, 11:38 PM
İnsanlarını kimlikleri açıkcası böyle bir davette beni pek bağlamıyor.Neden sesimizi duyurmuyoruz ki..Bizim ihtiyacımız değilmi zaten bu..Herşeyden çok ihtiyacımız var buna.Artık meydanlarda 2,3 kişiyle yürümüyor bu onlar eskiden kalma şeyler..Bence bu uğurda ne gerekirse yapılmalı.
Ayrıca bu tepki niye bu kadar büyük ki siyasete gitmiyoruz oraya.Bence bu tepkiyi verenler cem vakfı karşıtları gene..Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz..Ama şu sıralar cem vakfı ne yapsa olay oluyor ve tartışma konusu uzayıp gidiyor..
Kimsenin kimseye burda bişey yapacağı yok..Elbetteki gideceğiz..Neden gitmeyelim ki..Bişeyleri başarmak istiyorsak bunuda yapmak zorundayız..Başka çözümümüz yoktur bizim..
Emrah Dogan
15-09-2006, 11:56 PM
yeseviliğin kurucusu hacı bektaşın piri ahmet yesevidir. mevlevilik ise mevlananındır. 72 miilete kucak açan en mükemmeli alevilik ise şahı merdan ali yoludur. sonuçta dönülen aynı sadece yöresel farklılıklar var. alevilik;mevlevi, nusayri, yesevi vb alevi eğilimli inançlarada kucak açıyor. yapılan gezilerde yesevi tarikatında yani türkistanda camiye rastlanmamaktadır. mevlevilik ise şimdiki asilimile olaylarına karşılık yine aleviliğin bir koludur. giden canların dualarını allah kabul etsin. yesevilik, mevlevilik hakkında bilgi edinilmesini rica ederim.
biati
16-09-2006, 01:29 AM
[QUOTE=Şah_Evi]İnsanlarını kimlikleri açıkcası böyle bir davette beni pek bağlamıyor..
Kardeşime sadece şunu sormak istiyorum
Ökkeş Şemdinler ve Şevket Kazan isimleri de sanırım seni rahatsız etmeyecektir!
Ayrıca ceme düşkün olanlar giremezken eli kanlıları ceme sokmakta hiç bir sakınca görmüyorsun ama bu durumu eleştirenleri dışlıyorsun.
sevgilerimle....
yağmur yüreklim
16-09-2006, 01:50 AM
Ayrıca ceme düşkün olanlar giremezken eli kanlıları ceme sokmakta hiç bir sakınca görmüyorsun ama bu durumu eleştirenleri dışlıyorsun.
sevgilerimle....
ya olayı niye siyasete taşıyorsunuzki????Olup bitecek o anda ve o yerde ya..
Biz onları içimizemi sokmuş oluyoruz orda ne alaka ya..Başka nerde katılabilirler bizle bişeye sorarım sana...
biati
16-09-2006, 02:31 AM
ya olayı niye siyasete taşıyorsunuzki????Olup bitecek o anda ve o yerde ya..
Biz onları içimizemi sokmuş oluyoruz orda ne alaka ya..Başka nerde katılabilirler bizle bişeye sorarım sana...
Adil ve insanca bir dünya mücadelesinde bize katılabilirlerdi
ama katıldılar mı? Hayır.
Ayrıca onları içimize sokmak çabası niye?
Herkes kendi durduğu yerden bir ortaklıkta buluşamamz mı? Mutlaka birileri birilerinin içine girmeden herkesin olduğu katılabileceği bir dünya yok mu?
Yine ayrıca bu cem başka bir şey değil. Edep erkanını ve katılım şartlarını sanırım benden iyi bilirsiniz. Ha diyorsun ki bu bir tiyatrodur gösteridir diyeceğim bir şey yok.
Son bir not; Aleviliğin var olma mücadelesinde, her türlü toplumsal hak arama eyleminde, bunların desteğini gördünüzse beni de bilgilendiriz. Teşekkürler.
Sevgilerimle...
erenoglu
16-09-2006, 02:41 AM
arkadaşlar neden bu kadar tepkilisiniz burda siyaset yapılmıyacak insanları siyasi kimlikleriyle yargılamayalım sadece ibdet yapğılacak
sevgili can ama cemlere kimlerin katilacagini da hepimiz cok iyi biliyoruz.
ben bu cemil bu sekilde yapilmasini dogru bulmuyorum.sanirim bir alevi olarak buna tepki gösterme hakkim vardir diye düsünüyorum.cem vakfi bun yapmamaliydi.
saygilar
kızılırmak
16-09-2006, 02:48 AM
Bu vakıf ve sahibi olan kişi Aleviliği hiç bir zaman temsil edemedi ve bu zihniyetle edemez.Onların yapacağı tek şey aleviliği sunnileştirme çalışmalarıdır.
aliekber
16-09-2006, 04:24 AM
Sayın canlar verilen tepkileri yersiz ve abartılı buluyorum
Yapılacak cem'in ismi birlik cem'idir, bunu anlamamaya imkan varmı?
Alevilerin sahneye çıkması, ulusal veya uluslar arası çapta tanınması için buna benzer cemlerin yapılması doğal karşılanmalı...
Birileri cem vakfı ismine tahamül edemiyor , her eylemine düşmanca yaklaşıyor bu yanlıştır...
Cem vakfı aleviliğe kazanımlar sunmuş bir vakıftır, bunun alternatifi yoktur ki?
Emek vereceksiniz, bir gün dhail aelvilik için parmağını kıpırdatmayanlar, emek verenleri eleştiremez...
Klasik cemlerden değil ki neden hiddetleniyorsunuz? İsmi üstünde birlik cem'i...
Bu kuruma düşmanlık besleyenleri herkes biliyor ve yaptıkları, yedikleri naneler de ortada...
Zaten cem vakfına düşmanlık besleyenler üzerine bir konu açmayı düşünüyordum , yediklerinaneleri orda tartışabiliriz...
Allah'sız , Muhammed'si , Ali'siz aleviliği savunanlar hoş geliyor da, birlik cem'i çerçevesinde değişik ufuktaki insanları bir araya getirilmesi mi tu-kaka oluyor?
Bu tür davranışlar sergileyeceğine daha üstün hizmet edin de ettiğiniz hizmet belli olsun...
aliekber
16-09-2006, 06:59 AM
böyle cem olur mu?
1.246 bağlamacı, 674 semahçı, 83 senfoni elemanı, 36 kilise koristi, 12 Afrikalı gösterici ve 5 Yunan müzizyeni, 62 Türk halk müziği koristi, 32 tiyatro sanatçısı ve 37 müzisyen olmak üzere toplam 2187 sanatçı katıldı. Yüzlerce yardımcı ve organize elemanları ile birlikte 2.500 ün üzerinde insan bu festivalin gerçekleşmesinde aktif görev aldı.
yağmur yüreklim
16-09-2006, 09:04 AM
Herkes kendi durduğu yerden bir ortaklıkta buluşamamz mı? Mutlaka birileri birilerinin içine girmeden herkesin olduğu katılabileceği bir dünya yok mu?
Yine ayrıca bu cem başka bir şey değil. Edep erkanını ve katılım şartlarını sanırım benden iyi bilirsiniz. Ha diyorsun ki bu bir tiyatrodur gösteridir diyeceğim bir şey yok.
Son bir not; Aleviliğin var olma mücadelesinde, her türlü toplumsal hak arama eyleminde, bunların desteğini gördünüzse beni de bilgilendiriz. Teşekkürler.
Sevgilerimle...
Daha fazla birşey yazmak istemiyorum...Demek istediklerim açıktır..Olayı siyasi boyuta taşımak son derece yanlıştır..(!)
tuerkay
16-09-2006, 09:36 AM
Aleviliğimizi ve Alevilik için yaptıklarımızı burada kime tescil ettirmemiz gerekiyor?Söylerseniz ondan icazet alalım.Ondan sonra konuşalım.
Ne İzzettin Dede, ne de Cem Vakfı düşmanıyım.Ama Aleviliğe sahiplik etmeye çalışan biriyim.Çok iyi çalışmaları var diye, böyle bir yanlışa da evet diyemem.Bu durum kesinlikle yanlıştır ve eğer tepki verilmezse, daha ileri boyutlara taşınacaktır.
Ancak şu son dönemde sık sık Aleviliğin Cemi içine alınan bazı aslı olmayan uygulamalar, çok büyük tepkiler çekiyor.İnsanlarımız İstanbul merkezli örgütlenmelere inanca sahiplik ettiği için sıcak bakıyordu.Ancak şu gelişmeler nedeni ile büyük tepkiler var.Ve bunları izah etmek de mümkün değil.Anadolu, İstanbul gibi değildir.Osmanlı da Anadolu'yu İstanbul'dan idare ederken, kendini soyutlayan yanlış uygulamalarda bulundu ve çöktü gitti.Yerini Anadolu'dan yükselen Cumhuriyet aldı.Anadolu'ya gözünü kapayan İstanbul, nasıl olsa bizi izlerler diye düşünmesin.Desteğini tamamen yitirip, ABF'ye kaptırmadan inisiyatifi "DÜNYA GÖRÜŞÜNÜ" şöyle bir daha değerlendirmeye alsın.İnanın buna çok ihtiyacı var.Unutulmasın ki, yanlış hesap Bağdat'tan döner.
Eğer birileri Aleviliği aslında olduğu gibi kabul etmiyorsa, ben kendimi değiştirmemeliyim.Ailenin siyasi kökeni başka merkezlere yakın diye, evlatları bu aile gücünü ve dolayısı ile Aleviliği siyasi düşüncesi paralelinde olan siyasi örgüt-kişiliklerle ilişkileri için kullanıyorsa, bu büyük bir yanlıştır.Ve tepkisini de er geç alır...Aksi halde, bu zamana kadar mhp ve msp kökenli dini siyasete alet edenlere yaptığımız eleştirileri, şimdi biz yapmış oluruz.Öyleyse yıllarca osmanlıya ve mhp-msp ye niye karşı çıktık ki?
aliekber
16-09-2006, 09:52 AM
Sayın canlar birlik cemi yapılacak olan... bunun anlamını bilip de mi konuşuyorsunuz bilemyip de mi?
Bu vesile ile geleneksel cemimizi bırakıp camide falan namaz kılınmayak kimse korkmasın...
benzer yugulamayı aabf de yaptı ...
1.246 bağlamacı, 674 semahçı, 83 senfoni elemanı, 36 kilise koristi, 12 Afrikalı gösterici ve 5 Yunan müzizyeni, 62 Türk halk müziği koristi, 32 tiyatro sanatçısı ve 37 müzisyen olmak üzere toplam 2187 sanatçı katıldı. Yüzlerce yardımcı ve organize elemanları ile birlikte 2.500 ün üzerinde insan bu festivalin gerçekleşmesinde aktif görev aldı.
böyle cem olursa öyle cem de olur bunda eleştirecek ne var ki?
amaç saldırmaksa AABF nin yediği inciler ortada...
sağduyulu olmaya davet ediyorum
Türkmen
16-09-2006, 09:57 AM
siz konuşun beyler, ankarada yarın muhteşem bir cem olacAk. Türk ulusu CEM oLacak..
demek türkçüler ceme katılmaz öyle mi ?
Türküm Türkçüyüm ve yarın orada olacağım..
tuerkay
16-09-2006, 10:04 AM
Sevgili Can,
Öncelikle sormak istiyorum.Birlik cemi diyorsun.Eyvallah diyeceğim ama, memleketini Erzincan diye yazmışsın.Erzincan'da birlik cemi diye bir şey var mıydı?
İkinci olarak da; bu gidişle cami yolu da gösterilecek gibi ileri süreçte.
Üçüncü olarak; ABF'nin de yaptığı doğru.Ve biz burada sonraki yıllarda yapılmak istenen bu salon gösterilerine engel olduk.Doğru olmadığını söyleyerek.Çünkü, alkışlanınca hoşuna gidiyor makam sahiplerinin, yoksa başkaca bir inanç amacı yok bu salonların.
Şimdi ABF'de yaptı diye, bu doğru mu yani?Ayrıca ABF bu yanlışı yapıyor diye, bizim de bu yanlışı yapma hakkımız mı doğuyor?
Şu anda, bugüne kadar yapılan ve onaylamadığımız durumları içeren, ayrıca da Vakıf yayınları arasında çıkan kitapçıklardaki Alevilik'te olmayan uygulamaları değerlendirip asla uygun olmadığını belirten bir kısa rapor sunacağız AİDH Başkanlığı'na.Ve bunda da ciddiyiz.İleriki süreçte alınan karar ve çalışmalara da bu değerlendirmelere verilecek cevaplara göre bakacağız yine.
aliekber
16-09-2006, 10:05 AM
Sayın Türkmen can, Türk ulusundan olman Türk olman başım üstüne de , Türkçülük nedir bunu açıklarmısın?
Bir tür kafatasçılık falan mı?
aliekber
16-09-2006, 10:13 AM
Sevgili Can,
Öncelikle sormak istiyorum.Birlik cemi diyorsun.Eyvallah diyeceğim ama, memleketini Erzincan diye yazmışsın.Erzincan'da birlik cemi diye bir şey var mıydı?
İkinci olarak da; bu gidişle cami yolu da gösterilecek gibi ileri süreçte.
Üçüncü olarak; ABF'nin de yaptığı doğru.Ve biz burada sonraki yıllarda yapılmak istenen bu salon gösterilerine engel olduk.Doğru olmadığını söyleyerek.Çünkü, alkışlanınca hoşuna gidiyor makam sahiplerinin, yoksa başkaca bir inanç amacı yok bu salonların.
Şimdi ABF'de yaptı diye, bu doğru mu yani?Ayrıca ABF bu yanlışı yapıyor diye, bizim de bu yanlışı yapma hakkımız mı doğuyor?
Şu anda, bugüne kadar yapılan ve onaylamadığımız durumları içeren, ayrıca da Vakıf yayınları arasında çıkan kitapçıklardaki Alevilik'te olmayan uygulamaları değerlendirip asla uygun olmadığını belirten bir kısa rapor sunacağız AİDH Başkanlığı'na.Ve bunda da ciddiyiz.İleriki süreçte alınan karar ve çalışmalara da bu değerlendirmelere verilecek cevaplara göre bakacağız yine.
----------------------------------------------------
Sayın can ne cem vakfının ve AABFnin birlik cem uygulamasını eleştirmem
Bu özümüzü taribata uğratmaz
Özümüz belli , yolumuz önderlerimiz belli
Dönen olsa zaten en zor dönemlerde dönerdi yolundan
Birlik cem'i uygulamalarını güç gösterisi gözüyle değerlendirmeli
Tüm dünyayı kucaklayacak kadar sevgi doluyuz
Kendi üzerimizde kapanmak bizlere yakışmaz
Cem ibadet şekli oturmuş bir şekildir geğişime uğraması olanaksız
Koruku faktörünü öne çıkarmak doğru olmaz
Kimse bizleri yolumuzdan dönüdremez bu olanaksız
Cem evlerimiz zaten aslına uygun işlemekteler
Bu birlik cemidir ve eleştiriye tabi duurm söz konusu yok
AABF nin felsefik ve bakış açısını beğenmiyorum , onaylamıyorum ama yaptıkları muhteşem birlik cemine söz söyleyemem
Hatta ve hatta cem vakfı ve AABF birleşip de daha muhteşem görüntüler ortaya koyabilirse daha da sevinirim
Tüm dünya kısa sürede alevilikle tanışmalı
Ki yanılmıyorsam AABF nin ortaya koyduğu guisness rekorlar kitabına girmiş
Bunlar kötü uygulamalardır diyemeyiz
Türkmen
16-09-2006, 11:01 AM
Sayın Türkmen can, Türk ulusundan olman Türk olman başım üstüne de , Türkçülük nedir bunu açıklarmısın?
Bir tür kafatasçılık falan mı?
nasıl bir kafatası ?
kimin kafa tası ?
ne demek kafatası ?
bence çok modası geçmiş bir sözcük bu ...
kafamın tasını hiç ölçtürmedim. ölçtürmem. zaten ölçseler de bişey çıkmaz. çünkü türklere özgü bir kafatası yok.
ama ben kalbimi ölçüyorum. daima türk diye çarpıyor...
işte Türkçülük böyle bir şey...
Türk ulusunu savunmaktır Türkçülük ...
aliekber
16-09-2006, 11:07 AM
Bahsettiğin Türkiye ve vatandaşları ise başım üstüne, bazıları sadece bir ırk'ı, bilmem nereden gelmiş olanı savunur diye sordum...
İkinci seçenek bölücülük, ırkçılıktır, apaçık vatan hainliğidir...
Umuyorum ki birinci şıktır anlatmak istediğin
poyrazz
16-09-2006, 11:24 AM
Merhaba ,bazı arkadaşların yerli yersiz eleştirileri bana bu arkadaşların at gözlügüyle dünyaya baktıgı düşüncesi aklıma geliyor.Yakın tarihte daha Aleviligini açıkça söylemeye bile çekinceler varken,şimdi sanal alemde tozduman attıranlar var.Kimse üzerine alınmasın.Yirminci asırda Sevgi dini olan Aleviligi İnsanlıga tanıtmaya çalışıyoruz.Bu konuda emegi olanlardan Allah razı olsun.Alevilige yanlış yapanlara da lanet olsun.Irkı,dini,dili,milleti ne olursa olsun 72 millete davet var.Gelin bizi görün diye.Siyasi fikirleri ne olursa olsun, gelsin görsün.Görsünki yüzyıllardır kemikleşmiş yalanlar yok edilsin.Sevgi ışıgında herkesi aydınlatalım.Önce kendimizi,sonra çevremizi..BİR OLALIM,DİRİ OLALIM,İRİ OLALIM.Birlikte olursak aleviligi onlara anlatabiliriz.Sevgilerimle..
kızılırmak
16-09-2006, 12:07 PM
siz konuşun beyler, ankarada yarın muhteşem bir cem olacAk. Türk ulusu CEM oLacak..
demek türkçüler ceme katılmaz öyle mi ?
Türküm Türkçüyüm ve yarın orada olacağım..
arkadaşım türkçülük anlayışın ırkçılık türünde ise tehlikeli bir durum .
Türkmen
16-09-2006, 12:14 PM
ırk mı ?
sahi ırk kaldı mı dünyada hala ?
kızılırmak
16-09-2006, 12:20 PM
ırk mı ?
sahi ırk kaldı mı dünyada hala ?
eleman yazı biçimin dalga geçer türden seninle tartışmayacağım.İzzettin Doğan ve oradaki bütün türk alemine selam söyle benden özellikle deki semah öğretmeni Emrah KAYA diyorki sizler aleviliği paranızlan ve peşkeş çektiğiniz hükümetler,sağcı partilerlen temsil edemezsiniz.Sizler Mhp ve buna benzer görüşteki zihniyetle danışıklı döğüş yapın,Sivas şehitlerini anmayın sizin aleviliğiniz bu kadar çürük...
aliekber
16-09-2006, 12:36 PM
sayın kızılırmak kötüyü gösteriyorsan iyiyi de göster bari???
soreş
16-09-2006, 12:36 PM
nasıl bir kafatası ?
kimin kafa tası ?
ne demek kafatası ?
bence çok modası geçmiş bir sözcük bu ...
kafamın tasını hiç ölçtürmedim. ölçtürmem. zaten ölçseler de bişey çıkmaz. çünkü türklere özgü bir kafatası yok.
ama ben kalbimi ölçüyorum. daima türk diye çarpıyor...
işte Türkçülük böyle bir şey...
Türk ulusunu savunmaktır Türkçülük ...
Bana bak düşkün! Türk Kürt Laz Ermeni Çerkez tüm halklar kardeştir bunu o kafana yerleştir.
kızılırmak
16-09-2006, 12:41 PM
sayın kızılırmak kötüyü gösteriyorsan iyiyi de göster bari???
şahsen iyi yönlerini göremediğim için gösteremiyorum.O konuda cem vakfının savunucuları sizlere yardımcı olurlar,biraz sonra damlarlar konuya merak etmeyiniz.
kızılırmak
16-09-2006, 12:41 PM
Bana bak düşkün! Türk Kürt Laz Ermeni Çerkez tüm halklar kardeştir bunu o kafana yerleştir.
soreş tek kelime ile sana aferin...
aliekber
16-09-2006, 12:48 PM
ben AABF nin dergisini ve yazarlarını araştırdım eğer aabf yi destekliyorsan
inan ki mide bulandırıcı
açtığım konulardan bakabilirsin
kızılırmak
16-09-2006, 12:50 PM
ben AABF nin dergisini ve yazarlarını araştırdım eğer aabf yi destekliyorsan
inan ki mide bulandırıcı
açtığım konulardan bakabilirsin
dostum ben yaşadığım anadolu aleviliğine inanırım beni ne cem vakfı nede aabf bağlar anlatabildimmi.Cem vakfının çalışmaları maalesef daha çok mide bulandırıyor...
oniki_sah
16-09-2006, 02:20 PM
herkes bır dıgerını eleştiriyor.kimse netıceye bakmıyor...bence guzel bır cem olacak..o gelmiş bu gelmiş bence onemlı degıl..onlar bızı ıncıttler zaman ıcınde bu bır gercek..ama pir in sozlerı de unutulmus galıba..onlar bızı ıncitti biz deonları kovalım..magarlarda cem yapalım saklı gızlı..hala ınsanlar dedıkodular uretıyor cunku bılmıyorlar..ogrenmek ıcın de kıtap alıp okuyacaklarını sanmam cunku alevi bile alıp kitap okumuyor degıl kı karsı taraf okusn ..bır yandan baska bırı bız ıslam degılız dıyor..bunlar cem vakfına karsı olanlar.o zaman 7 ulu ozanı nıye anıyorlar.4 kitap yazıldı 4 dine düstü kuran muhammed indi.kul hımmet pirinin derdıne düstü diyen o degıl mı.mıllet ortalıkta semah donuyor tanıtım amacıylaymıs ..saçmalık ..ney tanıtıyoruz..sakka yıda tanıtalım sokaklarda..bunlar ıbadetten ayrılmz..hele de gosterıs amaclı olmaz semah olayı..ama cem ayrı ..hz muhammed der ki.dizimi koydugum heryer ıbadethanemdır diye.sızın ıcınızde korku varsa ımanınız zayıf demektır..ıyıkı bir cem yapılacak kendı mılletımız bu kadar konusursa baskası ne der kımbılır..tv de onda klıplerın alaskız olayların arkasında kullanılıyor da onemlı bır olgu ıcın cem yapılmıs cok mu.ımanı guclu olan hıc bıseyden korkamz..son sozu bektası fıkrası anlatsın..bektası yı bir toplantıya davet ederler.orada sohbet olacaktır ve genelı de sunnıdır..bektası zorlada olsa gıder..mısafır olur.o sırada ev sahıbı saz calar konuklara..ardından bektasıye uzatır..bektası utana sıkıla kabul eder..calar calmaya ama sadece tek 1 teli kullanarak calar.ev sahıbı sasırır ve sorar..ben bu parcada bır suru nota basıyorum sen nasıl tek nota caldın der.bektası bu soruyo şöyle cevap verir..ben aradıgımı bulmuşum demekki.sen hala aramaya ve baska yolları kullanmaya devam edıyon demıs..umarım mesaj ulasmıstır.cem nerde yapılısa yapılsın ..sız sunnı olacaz dıye nıye korkasınız anlam veremıyorum..okuyun okuyun okuyun..bilgi edının.ugur mumcunun dedıgı gıbı :BİLGİ SAHIBI OLMADAN FİKİR SAHIBI OLUNMAZ..EİNSTEİN:İNSANLARIN ÖN YARGISINI KIRMAK ATOMU PARCALAMAKTAN ZORDUR. HZ ALİ:İNSAN BİLMEDIGININ ANLAMDIGININ DÜŞMANIDIR
Av.A.Guvercin
16-09-2006, 05:24 PM
Sevgilerimle...
Degerli dostum senin her soylevin siyaset kokuyor zaten. Ilk cumlen siyaseti isaret ediyor, ikici cumlen de oyle, son cumlen de.
Senin mucadele anlayisin sadece sokaklarda slogan atmak yuruyuslere katilmak gibi olculerle sinirli sanirim.
Dostum savasta son sozu piyade soyler. yer alti orgutlenmesi legal bir ya[pilanmayala deteklenmedigi surece terorit bir yapilanma olmaktan ileri gidemez.
Hangi mucadeleden bahsediyorsunuz anlamis degilim. hadi sen 30 bin kisiyi topla canim. bu 30 bin kisinin toplanmasi bir guc gozterisidir. evet gosteri sekline donusturulmus olmasina benn de karsiyim ama bir kere istanbul da yapildi simdi de ankarada yapiliyor.
Sahsim adina her buyuk vilayette birer kere yapilmasi ve ardindan terk edilmesinden yanayim.
yani siz8inki suna benziyor. Bizim takim degil bunlar. Dolayisiyla agizlariyla kus tutsalar ben bunlari ne desteklerim ne de iyi bir laf soylerim. Ancak karalamak icin mutlaka birseyler bulurum.
Allah icin akilli bir sey soyleyin de hep beraber dinleyeleim. Su sizden olmayan baskalariyla birlikte olunmayan kostekci kendinden baskasini kabul etmeyen zihniyetinizden de vazgecin.
Dikkate alacagim bir tek TUERKAY can in elestirisi vardir. onun disindakiler in hemen hepsi sadece camur atma karalama amaciyla yazmislar yaziklar olsun.
Hic onaylamadigim Turgut Oker in 2 Temmuzdaki konusmasina altina imzami atarim diye yazip cem vakfina gondermeyi bir borc bilmistim. yani elestirdigim kisilerin de dogrularina evet demeyi bilebilmek gerekir demek istiyorum. Siz de de boyle seyler gorebilsem, mahsuninin dedigi gibi yapacagim
Ah ne olur bizim koyde
Herkesi okur goreydim
70 i bulmus babamda
bir gunluk fikir goreydim
goreyidim de ben oleydim
Sopyle degistireyim
Ah ne olur bizim alevilerde
bir gunluk objektif olmayi goreydim
kendisi gibi dusunmeyenleri dahi
dogru yaptiginda onaylayan yanlislarini elestiren bir kafada
goreyidim
goreyidim de ben oleyidim
Ben yola kurban olayidim.
Saygilarimla
Saygilarimla
Av.A.Guvercin
16-09-2006, 05:36 PM
Turekay Can soylediklerini dikkate alarak izleyecegim bilesin. Bir kez olmak kosuluyla ve her buyuk vilayetlerde sadece birer kez yapilmak kosuluyla ve de gosteri amaciyla yapilmasina karsi degilim can. Bu nun uzun vadede bize kazandiracagina inaniyorum cunku en genis kitleye ulasabilmenin yolu olacak.
Alevi yi Sunni hala dogru anlatmiyor kendi muritlerine.
Bu tur olaylar toplumsal mutabakatin gelismesinde anayasal mutabakatin toplumun degisik katmanlarinda kabulune ve herkesin birbirini ozumsemesi ve icine sindirmesi konusunda oilumlu islev gorecegini dusunmekteyim.
Ayrica Namik kemal Zeybek in destekliyor olmasi benim icin buyuk problem teskil etmiyor. Cunku yazilarini okudum ve neden destekledigini anlatisini okudum. yani tam anlamiyla bu gune kadar kandirildigini soyluyor. Sunni cemaat tarafindan kandirildigini soyluyor.
Ayrica dikkatinizi cekmek isterim ki geleneksel Ertugrul gazi yi anka torenlerinde, tayyip[ Erdogan MHP liler tarafindan epey hirpalandi. Bunu gormezlikten gelemeyiz. yani bas celiski ikinci celiski hesaplari yapmak durumundayiz.
tayyip ve gurubu hem Cumhuriyet dusmanlari hem de ummetci bir zihniyetle Abdulkadir Aksu gibileriyle de bir Kurt diyalogu icersindeler. Nurcular. kazanimlari halinde Turkiye Tam bir Imami Safi goruslu bir safi devletine do0nusecektir. Cumhuriyet gidecek yerine boyle yapi gelecek. Tabi ki cok kanli yapacaklar bu isi.
Bu Cumhuriyet dusmanlari bas celiskimizdir bizim, ve bunlara karsi herkesle ittifak yapabiliriz. baska konularda birbirimizi elestirdigimiz bir hareketle Cumhuriyuet konusunda ayni dusunebiliriz. Bu yuzden baska konularda hem fikir degiliz diye Cumhuriyet konusunda ittifak yapmamamiz hic de realist bir cikarim olmayacaktir.
Saygilarimla
Av.A.Guvercin
16-09-2006, 05:40 PM
dostum ben yaşadığım anadolu aleviliğine inanırım beni ne cem vakfı nede aabf bağlar anlatabildimmi.Cem vakfının çalışmaları maalesef daha çok mide bulandırıyor...
Dostum midelerinizi tutunuz lutfen. Varsa gordugunuz yanlis bir sey soyleyiniz ve ogretiniz. Boyle cabalari olmadan yapilan her bir elestiri mide bulantilari sekline donerse canlarimizin konusmalarinda ne seviye kalir ne de edep erkan.
Saygilarimla
kızılırmak
16-09-2006, 08:46 PM
herkes bır dıgerını eleştiriyor.kimse netıceye bakmıyor...bence guzel bır cem olacak..o gelmiş bu gelmiş bence onemlı degıl..onlar bızı ıncıttler zaman ıcınde bu bır gercek..ama pir in sozlerı de unutulmus galıba..onlar bızı ıncitti biz deonları kovalım..magarlarda cem yapalım saklı gızlı..hala ınsanlar dedıkodular uretıyor cunku bılmıyorlar..ogrenmek ıcın de kıtap alıp okuyacaklarını sanmam cunku alevi bile alıp kitap okumuyor degıl kı karsı taraf okusn ..bır yandan baska bırı bız ıslam degılız dıyor..bunlar cem vakfına karsı olanlar.o zaman 7 ulu ozanı nıye anıyorlar.4 kitap yazıldı 4 dine düstü kuran muhammed indi.kul hımmet pirinin derdıne düstü diyen o degıl mı.mıllet ortalıkta semah donuyor tanıtım amacıylaymıs ..saçmalık ..ney tanıtıyoruz..sakka yıda tanıtalım sokaklarda..bunlar ıbadetten ayrılmz..hele de gosterıs amaclı olmaz semah olayı..ama cem ayrı ..hz muhammed der ki.dizimi koydugum heryer ıbadethanemdır diye.sızın ıcınızde korku varsa ımanınız zayıf demektır..ıyıkı bir cem yapılacak kendı mılletımız bu kadar konusursa baskası ne der kımbılır..tv de onda klıplerın alaskız olayların arkasında kullanılıyor da onemlı bır olgu ıcın cem yapılmıs cok mu.ımanı guclu olan hıc bıseyden korkamz..son sozu bektası fıkrası anlatsın..bektası yı bir toplantıya davet ederler.orada sohbet olacaktır ve genelı de sunnıdır..bektası zorlada olsa gıder..mısafır olur.o sırada ev sahıbı saz calar konuklara..ardından bektasıye uzatır..bektası utana sıkıla kabul eder..calar calmaya ama sadece tek 1 teli kullanarak calar.ev sahıbı sasırır ve sorar..ben bu parcada bır suru nota basıyorum sen nasıl tek nota caldın der.bektası bu soruyo şöyle cevap verir..ben aradıgımı bulmuşum demekki.sen hala aramaya ve baska yolları kullanmaya devam edıyon demıs..umarım mesaj ulasmıstır.cem nerde yapılısa yapılsın ..sız sunnı olacaz dıye nıye korkasınız anlam veremıyorum..okuyun okuyun okuyun..bilgi edının.ugur mumcunun dedıgı gıbı :BİLGİ SAHIBI OLMADAN FİKİR SAHIBI OLUNMAZ..EİNSTEİN:İNSANLARIN ÖN YARGISINI KIRMAK ATOMU PARCALAMAKTAN ZORDUR. HZ ALİ:İNSAN BİLMEDIGININ ANLAMDIGININ DÜŞMANIDIR
Bizim Sivasta insan yakan yada ırkçılık yapan Mhp gibi görüşteki insanlara uzatacak gülümüz bulunmamaktadır.
kızılırmak
16-09-2006, 08:51 PM
Dostum midelerinizi tutunuz lutfen. Varsa gordugunuz yanlis bir sey soyleyiniz ve ogretiniz. Boyle cabalari olmadan yapilan her bir elestiri mide bulantilari sekline donerse canlarimizin konusmalarinda ne seviye kalir ne de edep erkan.
Saygilarimla
sevgili dostum siz bir alevi olarak cem vakfının özellikle sağ görüşlü insanlarlan bir ortamda bulunmasını onaylıyormusunuz?Yaptıkları etkinliklerde mevlevi sema'larını döndürüyorlar,oysa mevlana ve mevleviler osmanlının sarayına sırtını dayamışlar,Hacı Bektaş Veli halkın yanında bulunmuş,halktan kopmamıştır.Bu tarihten beri böyledir.Bir Alevi olarak Aleviliğin sağcılarlan ve özellikle sunnileştirilmeye dönüştürülme çabalarına karşıyım.Sivas Şehitlerini anmayan kiş ve kurumu sizce doğrumu iş yapıyor?saygılar...
oniki_sah
16-09-2006, 11:58 PM
galiba bu ınsanlar ımam huseyınden daha yuce bır varlık..yada hz alı den daha yuceler...hz huseyın ısteseydı kerbelanın altınıustune cevırırdı..ama hosgorulu oldu ve davasını otekı tarafa bırkatı..bızım davamız bu dunyada degıl..sız onlardan daha otesınız galıba...yezıt askerı olan ibn hür yezid hz husyını almaya gelır fakat onu gorunca pişman olur.bır elıne kıtap bır elıne kılıc alır gozlerını baglatır ve hz husyının onune gelır.ister benı kılıcla kes ıstr kuranla affet der.o ise bagıslar..cunku babasından oyle ogrenmıstır..orda bulunnan ınsanlar peygamber torununa hakeretler kufurler yagdırdıgı halde seslerı cıkmamıs davalarını sevketmısler..sız nasıl ve kımsınız kı o bu yakıldı bız de onlardan oc lacaz dersınız anlamıyorum ya..elbbette yaramız dersın ve buyuk bugune kadr sabrettık..pir sultanlar 7 ulu ozanlar demez mı bızım davamız muhammed ali nın davası.kalsın benım davam mahşere kalsın dıye..emınım ızın gecse elınıze bır kere de bogazlarsınız..yada kesersını..burdakı yorumların bır cogu onu gosterıyor..siyaesın on plana cıktıgı..yıpkı suunıler gıbı tutuculua dogru yol alıyoruz..tutuculuk butun ılıme bılgıye kapaılıdır zaten..asla kabul etmez...pır sultan kı o devrın buyuk ınsanı kendıne düşman oldugu halde kzını o adamın ogluna vermstır..o genc gercegı gorerek babasının yanlısını anlamısır..ama maalesef burda oyle yazılar varkı nerdeyse ellerınde kuranla affetmek varken hemen keselım dıyorsunuz..bu arkadaslar hz huseyını gecmesınler lutfen..hz alı der ki..ehlı beytı gecen dınden cıkar .ondan gerı kalan helak olur der..sız kuran la affetmeyın ..kılıcla kesın arkadaslar..bız cunku hz huseyı kadar olamıyoruz ya ondan ..
Türkmen
17-09-2006, 05:25 AM
sahi kardeş değil diyen mi var ?
ya da ben öyle mi diyorum ?
sadece onlar değil, bütün insanlık kardeştir !!!!
siz de bunu bilin !!!!
bütün insanlığın kardeş olması benim kendi ulusumu daha çok sevmeme engel mi ?
tıpkı anne ve babamı diğer insanlarda dha çok sevmem nasıl doğalsa kendi ulusmu diğer ulusşlardan daha çok sevmem de normaldir.
sahi Türk deyince neden birden ürkütülmüş kazlar gibi fevaran ediyorsunuz ?
ellerin kabesi var
benim kabem insandır
kuran da kurtaran da insanoğlu insandır...
kızılırmak
17-09-2006, 06:06 AM
siz de bunu bilin !!!!
tıpkı anne ve babamı diğer insanlarda dha çok sevmem nasıl doğalsa kendi ulusmu diğer ulusşlardan daha çok sevmem de normaldir.
ellerin kabesi var
benim kabem insandır
senin Türkçülüğü özellikle belirtmen rahatsız etti korkmana gerek yok sitede kimse kürtçülük yapmıyor vurgulamana gerek yoktu dostum.Az önce cem tv'ye baktım Allah aşkına yapılan cemin alevilikle alakası varmı?
Türkmen
17-09-2006, 06:11 AM
senin Türkçülüğü özellikle belirtmen rahatsız etti korkmana gerek yok sitede kimse kürtçülük yapmıyor vurgulamana gerek yoktu dostum.Az önce cem tv'ye baktım Allah aşkına yapılan cemin alevilikle alakası varmı?
türkçülerin cemde ne işi var diyenler için belirttim Türkçü olduğumu. durduk yere değil...
ayrıca cem muhteşemdi.
hele şeyhim ali pirim ali diye dönen mevlevi semazenleri de muhteşemdi..
ama en güzel sözlerden biri şuydu bence:
""" Atatürk'ün özünde sensin ya ali !"""
diyerek semah dönen canlara binlerce milyonlarca selam olsun...
izzettin doğan bey'e, ali rıza uğırlu dede'ye bin selam olsun...
kızılırmak
17-09-2006, 06:18 AM
türkçülerin cemde ne işi var diyenler için belirttim Türkçü olduğumu. durduk yere değil...
ayrıca cem muhteşemdi.
hele şeyhim ali pirim ali diye dönen mevlevi semazenleri de muhteşemdi..
ama en güzel sözlerden biri şuydu bence:
""" Atatürk'ün özünde sensin ya ali !"""
diyerek semah dönen canlara binlerce milyonlarca selam olsun...
izzettin doğan bey'e, ali rıza uğırlu dede'ye bin selam olsun...
bende seyrettim çok aramışlarmı o semazenleri ve ilahi müzikleri.Siz Aleviliğin içerisinde böylemi yoğruldunuz?Yakında cemlerde semah yerine mevlevileri getirirsiniz,50 yıl sonra alevilerin cemlerinde semah göremezsiniz.Selam olsun Alevilik ve demokrasi yolunda şehit düşen insanlarımıza...
oniki_sah
17-09-2006, 06:54 AM
işte o kadar laf soyledıgınız adam nasıl konusma yaptı duydunuz..adam kendınden gect..alevılıgı ben alevı oldugum halde ben den ıyı tasvır ettı..ne olursa olsun..din le sıyasetı karıstırısanız sunnılıerden farkınız kalmaz..harıka bır cemdı..benı benden aldı..sızı bilemem ne gaye ile ızledıgnıze baglı
tuerkay
17-09-2006, 07:40 AM
Sayın avukataliguvercin,
Teşekkür ederim.Ankara'da geçen yıl benzer bir faaliyet yapıldı.Bu ikincisi ve her yerde yapılması içinde teşvikler yapılıyor.Bu yanlış ve karşı konulmazsa, iş çığrından çıkacak.Endişem bu.
Sayın oniki_sah,
Kendimden yana bir endişem yok.Endişem, sadece Alevilik'te olup olmadığını önemsemeyen ama lider olarak görülenin her yaptığını sorgulamadan yanlış olsa da uygulayan Canlardan korkuyorum.O yanlışları hep doğru sanacaklar da, yanlışlarda kalacak ve Aleviliği bu yanlışlar olarak öğrenenler de, bize onları öne sürerek saldıracaklar diye korkuyorum.Ellerindeki kalkan bu yandaş Canlar olunca, elimiz kolumuz kırılacak diye korkuyorum.
AYRICA,
İmam Hüseyin'den büyük olup olmadığımızı sormuşsunuz.Yerine bilen lerdeniz.Onlar'ın huzurunda esamemiz okunmaz.Ancak, Onlar hiçbir zaman, yezidle yandaş olmadılar.Hakk'ı onlara teslim etmediler.Hakk'tan da geçmediler.1400 yıllık süreği sürenler de, Pir Sultan gibi, can verdi ama erkandan dönmediler.
Hz. Hür, Ehlibeyt tarafından dönüp yezide uymuştu.İmam Hüseyin'in seslenişi ile tekrar İmam'a biat etti.Ve delil olarak da, Kerbela'da yezid ordusuna karşı çıkan ilk cengaver olarak canını sundu.
O mekanda bulunan sizin savunduklarınızın hangisi gelip Seyyidlerimize biat etti ve cemlerimize katıldı ve inancımızı benimseyip cemlerimize dahil oldu.
Lütfen kendinize gelin.Savunmuş olmak için savunmayın.Onlar size gelmiyorlar ama, onlarla hareket edenler bizi de onlara götürecekler.Bunun için bu kadar kararlı taraftarlar bulması da ürkütücü.
Şu ana kadar, hangisi sizi cemlerinizle kendi mekanlarına aldı ve sizinle ibadet etti.Hangi mevlevi ibadettinde, bizim semahlarımız yer aldı ve alacak.Ama bizim her Cemmimize girdiler.
Geçen yıl takvim basıldı ve takvimin bir çok sayfasında cami resimleri vardı.Bu yıl ki takvimde, namaz vakitleri var.Bu mu doğru?
oniki_sah
17-09-2006, 08:04 AM
biz emıyor muyuz 72 millete bır nazala bakılacak dıye..yıne bız demyormuyuz alevılık bır kalıba sıgmaz sıgarsa alevılık olmaz dıye..bız demıyor muyuz tutucu degılız dıye...herseyıyle iç içe bir cemm..72 milleti can gozyle gordum orda..onlar bızı almadı bızde aynını yapalım demek bana yakısmaz..ben oyle ogrenmeım bılmıyorum..harıka ve de muhtesemde.allah kabul eylesın.hakk dıvanına yazılsın...butun semahları bır gordum gozumde..asla ayırmadım
soreş
17-09-2006, 08:16 AM
Cemi izledim Cem TV de.. Tek kelimeyle Muhteşem bir Cem oldu.. Semah ve Sema çok güzel ve etkileyiciydi, Duazi İmamlar ise mükemmeldi.. Ama sinir olduğum şey ise o Namık kemal Zeybek..
Diğer sinir olduğum konu insanların Alevilği Türklük kılıflarına sokmak istemesi.. Alevilik Anadolunun İnancıdır bu topraklarda Orta Asya ve Zerdüşt kalıntılarla harmanlanmıştır..
Namık Kemal Zeybeğin '' Tüm Peygamberler kendi toplumlarına ama Muhammed tüm insanlığa gönderilmiştir '' demesi son derece cahilce.. Tüm Peygamberler tüm insanlığa gönderilmiştir...
İslamcı ve Türkçü bir tavır sergiledikleri için kendilerini kınıyorum.
oniki_sah
17-09-2006, 08:18 AM
ama bunu kuran dıyor ..o adam demıyor kı..orda yazanı okudu..ey muhammed senı tum ınsanlıga gonderdım dıye..o yuzden ben yadırgamadım..konusması da guzeldi
soreş
17-09-2006, 08:19 AM
siz de bunu bilin !!!!
ellerin kabesi var
benim kabem insandır
Bana bak o laflarına dikkat et düşkün ırkçı yezit mervan muavye !
tuerkay
17-09-2006, 08:47 AM
Bunun herkese bir gözle bakmakla ne ilgisi var.O zaman İmam Ali-Hasan-Hüseyin yuanlış yapmışlar.ebubekir-ömer-osman-muaviye-mervan-yezidi ayırmışlar ya.O zaman şimdiye kadarki Alevi yol büyükleri yanlışmış; o lanetlere lanetler okuyup, onlara uyanlara uymadıkları için.Öyle mi?
aliekber
17-09-2006, 10:26 AM
Sayın canlar
bakış açılarıızı garipsiyorum
Birlik cem'i ismi üstünde amacı bellidir
Bunu eleştirenleri anlayamıyorum...
Solcu geçinen canalr rica ediyorum Mahir Çayanın kırmızı kitabını okusun
Ana -tali görev konusunu okusun
Ana görev anti_emperyalist savaşdır deniliyor o savaşta Kemalist unsurlarla cephe kurulması işleniyor ve en önemlisi bu yönde adım atılmamasını "ihanetlerin en büyüğü" diye niteliyor...
Ya Türkiye'nin içinde bulunduğu konumunu kestiremiyorsunuz, ya birilerini karalamak için eleştirilere dalıyorsunuz...
Slogan atmayla bir şeyler değişseydi eski 1 mayıs'lerde bazen milyonlarca işçi alanlara çıkardı...
Zamane solcularının devrimcilik anlayışı garip ötesidir...
Mahir çayan gibi önderlerin tahlillerine uyacağına bölücülerle , gericilerle ortak mücadelelere girişirler...
Devrimcinin olamzsa olmazı vatanseverliktir bu yoksa apaçık haindir...
Ortaya çıkıp Ermeni tezlerini, Yunan tezlerini, Atatürk düşmanlarının tezlerini işleyeceksiniz ve sonra devrimcilikten dem vuracaksınız...
Öyle duvara yazılar yazmakla, kimsenin umursamadığı boş sloganlar atmakla, Ermenilerin, Yunanların, Türkiye ve cumhuriyet düşmanalrının tezlerini savunmakla bu işler olmaz...
1300 yıldır yoluna bakan alevi'yi, aleviliği birlik cem'i mi yoldan çıkaracakmış?
Cumhuriteçi unsurlarla aynı cephede yer alma yollarını aramayalım da Mahir Çayan'ın zikrettiği "ihanetlerin en büyüğünü mü yapalım"...
Fikir sahibi olmadan ortaya kimin tez'i olduğu belli olmayan görüşler atmayın...
Günümüz konjonktürünü önce okumayı becereksiniz, Ermeni , Yunan, ve Atatürk düşmanlarının tezlerini işlemeyeceksiniz...
Birlik cem'i yapmayla yoldan çıkılmaz, Mahir Çayan'ın da bahsettiği o ana görev çerçevesi olan ulusal cephenin inşası adımları atılmış olur...
Önce kim olduğunu tahlil etmekle işe başlayacaksın, ve kime hizmet ettiğini...
Slogan atarak, binlerce kişiyi intihar ettirerek elde ne kazanım ettiniz önce bunu açıklayın...
Geçmiş nesilin mirası üzreinde çizgiye ihanetten vazgeçin...
Felsefe bilmiyorsan yol teorileri üretmeyeceksin
mermaid
17-09-2006, 10:44 AM
Cem ile ilgili söylenecek tek şey mükemmel oluşuydu, her zamanki gibi.Emekleri boşa gitmesin.
srdr_ist
17-09-2006, 10:55 AM
Sayın canlar
bakış açılarıızı garipsiyorum
Birlik cem'i ismi üstünde amacı bellidir
Bunu eleştirenleri anlayamıyorum...
Solcu geçinen canalr rica ediyorum Mahir Çayanın kırmızı kitabını okusun
Ana -tali görev konusunu okusun
Ana görev anti_emperyalist savaşdır deniliyor o savaşta Kemalist unsurlarla cephe kurulması işleniyor ve en önemlisi bu yönde adım atılmamasını "ihanetlerin en büyüğü" diye niteliyor...
Ya Türkiye'nin içinde bulunduğu konumunu kestiremiyorsunuz, ya birilerini karalamak için eleştirilere dalıyorsunuz...
Slogan atmayla bir şeyler değişseydi eski 1 mayıs'lerde bazen milyonlarca işçi alanlara çıkardı...
Zamane solcularının devrimcilik anlayışı garip ötesidir...
Mahir çayan gibi önderlerin tahlillerine uyacağına bölücülerle , gericilerle ortak mücadelelere girişirler...
Devrimcinin olamzsa olmazı vatanseverliktir bu yoksa apaçık haindir...
Ortaya çıkıp Ermeni tezlerini, Yunan tezlerini, Atatürk düşmanlarının tezlerini işleyeceksiniz ve sonra devrimcilikten dem vuracaksınız...
Öyle duvara yazılar yazmakla, kimsenin umursamadığı boş sloganlar atmakla, Ermenilerin, Yunanların, Türkiye ve cumhuriyet düşmanalrının tezlerini savunmakla bu işler olmaz...
1300 yıldır yoluna bakan alevi'yi, aleviliği birlik cem'i mi yoldan çıkaracakmış?
Cumhuriteçi unsurlarla aynı cephede yer alma yollarını aramayalım da Mahir Çayan'ın zikrettiği "ihanetlerin en büyüğünü mü yapalım"...
Fikir sahibi olmadan ortaya kimin tez'i olduğu belli olmayan görüşler atmayın...
Günümüz konjonktürünü önce okumayı becereksiniz, Ermeni , Yunan, ve Atatürk düşmanlarının tezlerini işlemeyeceksiniz...
Birlik cem'i yapmayla yoldan çıkılmaz, Mahir Çayan'ın da bahsettiği o ana görev çerçevesi olan ulusal cephenin inşası adımları atılmış olur...
Önce kim olduğunu tahlil etmekle işe başlayacaksın, ve kime hizmet ettiğini...
Slogan atarak, binlerce kişiyi intihar ettirerek elde ne kazanım ettiniz önce bunu açıklayın...
Geçmiş nesilin mirası üzreinde çizgiye ihanetten vazgeçin...
Felsefe bilmiyorsan yol teorileri üretmeyeceksin
Helal can dostta abime
ne olduğunu bilmeyen zaten uşaklık yapmaktan kurtulamaz.
Konumuzda uşaklık nasıl yapılır değil.
Yüreğine sağlık.
yolcu_58
17-09-2006, 10:57 AM
yetkili arkadaşlardan ricam konunun kapatılması saygılar
kızılırmak
17-09-2006, 11:47 AM
Cemi izledim Cem TV de.. Tek kelimeyle Muhteşem bir Cem oldu.. Semah ve Sema çok güzel ve etkileyiciydi, Duazi İmamlar ise mükemmeldi.. Ama sinir olduğum şey ise o Namık kemal Zeybek..
Diğer sinir olduğum konu insanların Alevilği Türklük kılıflarına sokmak istemesi.. Alevilik Anadolunun İnancıdır bu topraklarda Orta Asya ve Zerdüşt kalıntılarla harmanlanmıştır..
Namık Kemal Zeybeğin '' Tüm Peygamberler kendi toplumlarına ama Muhammed tüm insanlığa gönderilmiştir '' demesi son derece cahilce.. Tüm Peygamberler tüm insanlığa gönderilmiştir...
İslamcı ve Türkçü bir tavır sergiledikleri için kendilerini kınıyorum.
o kişiyi oraya getirenleri kınamak gerekiyor
Av.A.Guvercin
17-09-2006, 04:22 PM
o kişiyi oraya getirenleri kınamak gerekiyor
Kendisi gibi dusunmeyenleri kinayanlari kinadigimi belirtmek isterim.
Dinlediniz mi namik kemal Zeybegin konusmasini. Dinlediniz mi dinlemediniz mi once onu soyleyin lutfen. ben de sizin gibi tepkiseldim ama dinledim. Dinledikten sonra da o konusmayi orada yapmis olmasinin ne kadar isabetli oldugunu bagira bagira soylemek isterim.
Sayin beyler iktidarla nasil munazara edilir sanirim bir cok canin fikri yok bu konuda. Hani bir halk onderinin dedigi gibi, savasmasini bilemeyenler barismasini da bilemezler. Bazi canlarimiz tarih boyunca savasmasini bilemediler ki. Savasmayi sadece yer alti orgutlenmesi zannettiklerinden var olan legal catiyi tamamen anti demokratik insanlarin elelrine teslim ederek canimizi cikarttiklari yetmiyormus gibi halen de derslerini almamis gorunuyorlar.
Anliyorsaniz degerli canlarim, 25 milyonuz. Nufusun ucte bir civarindayiz. Yasadigimiz ulkenin nufusunun ucte ikisi sunni. Bu sunniler de tamamen polisi dincilerin ordusyu milliyeticlerin ellerine vermisler. Biz buna zamaninda yanlis politikalarla, devlete mi hizmet edeceksin zihniyetiyle bizleri orgutleyenler sayesinde, katkida bulunmusuz.
Simdi bu ortamda hakkimizi alabilmek icin mucadele verecegiz. Yontemimiz ne.
Demirelin soyledigi gibi, sokaklar yurumekle asinmaz bairakin yurusunler. Sanirim mesaj acik. Bu is yurumeyle, sloganla olmuyor, karsindaki kisinin, gurubun eger yapmasi gerekeni yapmaz ise gelismelerin kendi boyunu asacagini gosterebilirseniz ancak bu iktidari harekete gecirebilirsiniz. Bu is icin de iktidar la diyalog icersinde olmalisiniz. Bizleri muhattap aliniz diye direnen o kadaqr yer alti orgutu var aki, eger gorusmeye cagrilsalar hemen geleceklerinden hic kuskum yok. Ancak iktidar boyle bir seye yanasmasi mumkun degildir.
Tabi ki namik kemal Gibiler olacaklar ve arabuluculuga yardim edecekler. Bu bize uzun vadede kazandirir kaybettirmez.
Bu Cem de ilk defa butun partiler ordaydi ve bir ilk basarilmis oldu. Anap, dogru yol yasar nuri ozturk hepimizden oy istiyorlardi.
CHP de milletvekili duzeyinde temsil ediliyordu.
Artik aleviler genel ve yorel secimlerde tum partilerle diyalog icersinde olabilmelidirler. Ancak o zaman kim kazanirsa iktidarda olursunuz. yada iktidar olamazsaniz bile size bas dusman olan partiyi iktidar etmeyebilirsiniz.
yani yuzde kirklarla savasan iki parti icersinde sizin dusmaninizla yarisani azicik desteklediginizde o nun kazanmasini engellemis olursunuz. Butun bu taktiklere Aleviler artik girmelidir ve gireceklerdir de. Ancak bazi anlamayan canlari biraz daha derin dusunmeye davet ediyorum sahsim adina.
Saygilarimla
Av.A.Guvercin
17-09-2006, 04:25 PM
yetkili arkadaşlardan ricam konunun kapatılması saygılar
neden konuyu kapatsinlar ki canlar. Bizler birbirizle adam gibikonusamayacaksak, birbirimiz ikna etmek icin calisamayacaksak, bilmedigimizi ogrenmek niyetinde olmayacaksan ve bildigimizi de ogretmek niyetinde olmayacaksak,
yoneticilerin konuyu kapatmalari bir seyi cozmez. Biz kendi icimizde oto kontrol u saglayalim ve birbirimizin soylevlerine dikkat edelim, hic kimsenin digerinin dusmani degil, ayni yol icin mucadele eden birer can oldugumuzu hissedelim ve ona gore davranalim,
o zaman hic bir konunun kapatilmasina gerek kalmaz.
Saygilarimla
Av.A.Guvercin
17-09-2006, 04:32 PM
bende seyrettim çok aramışlarmı o semazenleri ve ilahi müzikleri.Siz Aleviliğin içerisinde böylemi yoğruldunuz?Yakında cemlerde semah yerine mevlevileri getirirsiniz,50 yıl sonra alevilerin cemlerinde semah göremezsiniz.Selam olsun Alevilik ve demokrasi yolunda şehit düşen insanlarımıza...
Sayin Kizil yurek. Sizin elestirileriniz elestiri olmaktan ileri bir sey. yani oyle bir uslupla soyluyorsunuz ki, Gokten Allah gelse ve ellerinize saglik dese yine de bu iste bir is var diyecek kadar on yargilisiniz.
Sahsen benim cok hosuma gitti dostum. Senin cok hosuna giden bir seye, ben saygi duyardim. Senin detekledigin bir dosta sirf sana bir can olmandan kaynakli olarak duydugum saygidan dolayi o kisiye de saygi duyardim.
Eger bir elestirin var ise, bilimsel degerler icersinde elestirinizi yapiniz degerli canim, bizler de bilelim. Yoksa Sirf Cem Vakfi yapti diye dusmanlik etmeyin.
Saygilarimla
Av.A.Guvercin
17-09-2006, 04:52 PM
Bu vakıf ve sahibi olan kişi Aleviliği hiç bir zaman temsil edemedi ve bu zihniyetle edemez.Onların yapacağı tek şey aleviliği sunnileştirme çalışmalarıdır.
Bu gune soylediklerinde bilimsel hic bir sey goremedim dostum nasil aleviligi sunnilestiriyor lar mi soyle de biz de bilelim lutfen./ Ogrette ogrenelim. Iki cumle bir sey soyluyor sun ve soyledigin sey sadece karalama, asagilama. Baska bir sey goremedim uzgunum.
aliekber
17-09-2006, 07:48 PM
Kendisi gibi dusunmeyenleri kinayanlari kinadigimi belirtmek isterim.
Dinlediniz mi namik kemal Zeybegin konusmasini. Dinlediniz mi dinlemediniz mi once onu soyleyin lutfen. ben de sizin gibi tepkiseldim ama dinledim. Dinledikten sonra da o konusmayi orada yapmis olmasinin ne kadar isabetli oldugunu bagira bagira soylemek isterim.
Sayin beyler iktidarla nasil munazara edilir sanirim bir cok canin fikri yok bu konuda. Hani bir halk onderinin dedigi gibi, savasmasini bilemeyenler barismasini da bilemezler. Bazi canlarimiz tarih boyunca savasmasini bilemediler ki. Savasmayi sadece yer alti orgutlenmesi zannettiklerinden var olan legal catiyi tamamen anti demokratik insanlarin elelrine teslim ederek canimizi cikarttiklari yetmiyormus gibi halen de derslerini almamis gorunuyorlar.
Anliyorsaniz degerli canlarim, 25 milyonuz. Nufusun ucte bir civarindayiz. Yasadigimiz ulkenin nufusunun ucte ikisi sunni. Bu sunniler de tamamen polisi dincilerin ordusyu milliyeticlerin ellerine vermisler. Biz buna zamaninda yanlis politikalarla, devlete mi hizmet edeceksin zihniyetiyle bizleri orgutleyenler sayesinde, katkida bulunmusuz.
Simdi bu ortamda hakkimizi alabilmek icin mucadele verecegiz. Yontemimiz ne.
Demirelin soyledigi gibi, sokaklar yurumekle asinmaz bairakin yurusunler. Sanirim mesaj acik. Bu is yurumeyle, sloganla olmuyor, karsindaki kisinin, gurubun eger yapmasi gerekeni yapmaz ise gelismelerin kendi boyunu asacagini gosterebilirseniz ancak bu iktidari harekete gecirebilirsiniz. Bu is icin de iktidar la diyalog icersinde olmalisiniz. Bizleri muhattap aliniz diye direnen o kadaqr yer alti orgutu var aki, eger gorusmeye cagrilsalar hemen geleceklerinden hic kuskum yok. Ancak iktidar boyle bir seye yanasmasi mumkun degildir.
Tabi ki namik kemal Gibiler olacaklar ve arabuluculuga yardim edecekler. Bu bize uzun vadede kazandirir kaybettirmez.
Bu Cem de ilk defa butun partiler ordaydi ve bir ilk basarilmis oldu. Anap, dogru yol yasar nuri ozturk hepimizden oy istiyorlardi.
CHP de milletvekili duzeyinde temsil ediliyordu.
Artik aleviler genel ve yorel secimlerde tum partilerle diyalog icersinde olabilmelidirler. Ancak o zaman kim kazanirsa iktidarda olursunuz. yada iktidar olamazsaniz bile size bas dusman olan partiyi iktidar etmeyebilirsiniz.
yani yuzde kirklarla savasan iki parti icersinde sizin dusmaninizla yarisani azicik desteklediginizde o nun kazanmasini engellemis olursunuz. Butun bu taktiklere Aleviler artik girmelidir ve gireceklerdir de. Ancak bazi anlamayan canlari biraz daha derin dusunmeye davet ediyorum sahsim adina.
Saygilarimla
--------------------------------------------------------------
Sayın avukataligüvercin'in söylediklerine aynen katılıyorum...
Devlette yer almamamız için can'i başla çalışan sözde devrimci geçinenler söylesinler ne kazandık?
10 milyon canımız oy vermedi akp türü gericilere devleti teslim etmekten başka ne kazandık? açıklayın lütfen?
Gelcek seçimlerde MHP birinci parti çıkacak büyük ihtimalle : bu bize ne kazandıracak?
AKP 8 milyon oyla tek başına iktidar olmuştur , devleti gericilere teslim etmesekte kontrolüne bizler geçsek fena mı olacaktı?
Ki Lenin ustad bile : " en gerici parlemontalarda bile teşhir etmek için yer alın" der...
Kimlere hizmet etmişsiniz?
Bir ayağınız Yunanistan'da bir ayağınız Ermenistan'da...
Mücadele tipine bakarmısınız: "topluca ölüm orucuna gidelm yok olalım tükenelim"....
Bölücülerle işbirliği yapılır, Ermeni , Yunan tez'leri savunulur, iktidar gericilere teslim edilir...
Çekin artık elinizi halktan ... Nasıl ki gericilerin maskesi Taliban ve Saddamla iyice düştüyse , sizlerin maskeleri de iyiden iyiye savunduklarınızla düşmüştür...
Zaten Mahir Çayan'ın kırmızı kitabındaki ana-tali görev çerçevesinde "hainliğin en büyüğü nasıl yapılır tahliline" harfiyen uyuyorsunuz...
Yezidin bilinçlisine ve bilinçsizine lanet...
kızılırmak
17-09-2006, 08:07 PM
neden konuyu kapatsinlar ki canlar. Bizler birbirizle adam gibikonusamayacaksak, birbirimiz ikna etmek icin calisamayacaksak, bilmedigimizi ogrenmek niyetinde olmayacaksan ve bildigimizi de ogretmek niyetinde olmayacaksak,
yoneticilerin konuyu kapatmalari bir seyi cozmez. Biz kendi icimizde oto kontrol u saglayalim ve birbirimizin soylevlerine dikkat edelim, hic kimsenin digerinin dusmani degil, ayni yol icin mucadele eden birer can oldugumuzu hissedelim ve ona gore davranalim,
o zaman hic bir konunun kapatilmasina gerek kalmaz.
Saygilarimla
kusura bakmayın ama ben sizin alevi olduğunuzdan şüphe duyma başladım.Sizinle aynı görüşte olamayabiliriz.Benim alevilik anlayışım iel cem vakfının alevilik anlayışı aynı çizgide değil.Sivas şehitlerini anmayan kurum alevi olamaz saygıdeğer abicim...
erenoglu
17-09-2006, 08:41 PM
sevgili canlar küskünleri dahi baristirmadan ceme baslamayan aleviler,düskünleri, suclulari, haksizlik yapanlari, ceemde bulundurmayan aleviler,bardakoglunun ceme alinmasi bence inanclarimizla celisiyoruz, böylwe bir mantik anlayisi olamaz diyorum.sadece allaha yakin olmak icin,sevgiden kardeslikten bahsedilen,küskünlerin darginlarin baristirildigi, insanlari topluma kazandirmak icin güzel bilgi ve nasihat yerini ibadet yeri olarak tanimayan bir kisinin herhalde iyi niyetli olacagini düsünemeyiz, bu yüzden yapilan cem cok yanlisti, umarim birdaha böyle bir sey olmaz diyorum.
saygilarimla
biati
18-09-2006, 03:01 AM
Butun bu taktiklere Aleviler artik girmelidir ve gireceklerdir de. Ancak bazi anlamayan canlari biraz daha derin dusunmeye davet ediyorum sahsim adina.
sayın avukat Ali Güvercin yazdıklarınızı okuyor musunuz merak ettim? Ya da okuyor musunuz?
Alevilerin tarih boyunca iktidar olmak gibi bir sorunu olmadığını biliyoruz. Ama günümüzde olmalıdır. Ama ilke denen bir şey var. Ne demek tüm partilerle ilişki de olmak. Tüccar mısınız, mal mı pazarlıyorsunuz çok merak ettim doğrusu.
Alevilerin siyasi jargonu Pir Sultan'ın deyişiyle "cümlenin muradı dünyada cennet" ten yola çıkarak, inancın ya da bir etnik kimliğin sömürüsüyle siyaset yapan partilerle asla uzlaşamaz, evrensel değerlerle tüm insanlığı kucaklayan siyasetle içi içedir.
Bunda ötesi bezirganların Alevilik üzerinden rant sağlamasıdır. Bunu da kimse inkar edemez.
Siz de bu yeni dönem MHP yükselişte diyorsanız aday olmanızı tavsiye ederim.
Soz söz bir dönem milletvekili olan Cemal Şahin'in Allevi köylerine yaptığı camiler iyi bir örnek olacaktır her parti önerinize.
İktidar mı evet ama önce ilke!
Eskici
18-09-2006, 04:20 AM
sevili arkadaşlar, ama kabul edersiniz ama etmezsiniz ama rahatsız olursunuz ama olmazsınız bugün Türkiye de aleviliğin bu günlere gelmesinde İzzettin Doğan ın katkısını inkar etmek gözlerini kapamak anlamına gelir. İzettin Doğan ın hatalrı yok değildir tabiki vardır ama olaylara şefaf bakmakta fayda vardır. Düzenlenen Cemde bir güç gösterisi olabilir arkadaşlar aelvilik için bir adım atmak için katkı sağlayan herkesin yanındayız biz.. Kahve köşelerinde eleştirip atıp tutmayanlardan olmayın lütfen. cem yapılmıştır bu organizasyon için teşekkürler deyip orada alevi topluma zarar verecek unsurları tartışmak dile getirmek gerekiyorsa düzenleyip cem vakfınba göndermek daha mantıklı olacaktır. Bölmek kolay olandır zor olan bir arada tutmaktır...
aşk ile...
Av.A.Guvercin
18-09-2006, 10:01 AM
[QUOTE=Şah_Evi]İnsanlarını kimlikleri açıkcası böyle bir davette beni pek bağlamıyor..
sevgilerimle....
O kadar da degil ve de siizin ki de bir elestiri degil bir igne degerli dost.
Av.A.Guvercin
18-09-2006, 10:13 AM
Siz de bu yeni dönem MHP yükselişte diyorsanız aday olmanızı tavsiye ederim.
Soz söz bir dönem milletvekili olan Cemal Şahin'in Allevi köylerine yaptığı camiler iyi bir örnek olacaktır her parti önerinize.
İktidar mı evet ama önce ilke!
Bu sozunuzden dolayi lutfen ozur dileyin. Sadece bu kadar soyluyorum. Cunku bu fakir suratina tukuruldugunde yagmur yagiyor diyenlerden degidir. Kimse de bana boyle yakistirmalar yapamaz.
Ancak olalara mekanik bir aciyla bakarak sitrateji ve taktiklerin ne anlama geldigini birlemeyen kisiler kendilerince boylesine sacma sapan bir yorum cikarabilirler. Ayip vallahi ayip. Alevilik adina ayip. Aleviligi aldiginiz sunni kafasiyla basmakalip seklilcilginize ayip. Size gore alevilgin devingenligininj bir onemi yok. Aeviligi asil sunnilestiren onun surekli kendini yenileyen yapisini anlayamayip dun buyuklerinizde ne gordusyseniz aynisini devam ettirmek saniyorsunuz. Eger buyuklerinizden gorduklerinizin uzerine bir seyler koymadan devam ettirmeyi esas alirsaniz gideceginiz yer yaklasim 50 yil sonra sunniik cenderesidir. Cunku kendinizi yenilemediniz. Eskide kaldiniz.
Ben sizlere bir yakistirma yaptim mi, ben sizlere bir hakarette bulundum mu, dusuncelerinizi dusunce bazinda ele aldim. Sizler de lutfen oyle yapiniz. Yok karalama politikasi sizin elstiri tarzinizda var ise zaten siz once kendinizi kendinizden korumalisiniz.
Sahsima boyle bir itham da bulunmaniz buyuk bir hakarettir. Lutfen sozlerinizi geri alin ve ozur dileyin.
Av.A.Guvercin
18-09-2006, 10:33 AM
kusura bakmayın ama ben sizin alevi olduğunuzdan şüphe duyma başladım.Sizinle aynı görüşte olamayabiliriz.Benim alevilik anlayışım iel cem vakfının alevilik anlayışı aynı çizgide değil.Sivas şehitlerini anmayan kurum alevi olamaz saygıdeğer abicim...
Dostum Kizilirmak. Oncelikle kullandigin uslubunun diger bazi canlarimiza da ornek olmasini temenni ederim. Hem fikir olmayabiliriz bazi konularda ama hakaretle bir yere varmamiz da mumkun degildir. Ben sizden daha cok alevi oldugumu iddia edemem. Siz de bir baskasindan. O halde, ogrenmek ve ogretmek isteyen iki insan in yaklasimini birakmamamiz gerekir konusmaarimizda.
Benim Alevi odugmdan sup;he buymaya basladignizi soylemeniz bana bir hakaret degildir. Cunku kusura bakmayin diye basliyor ve edbini erkanini yitirmemis.
Degerli dostum ben sizin icin aynisini dusunmuyorum. Mudsade edin ben sizin icin dusunduklerimi soyeyeyim. Siz suphesiz bir alevisiniz. Ancak Izzettin dededen bir sekilde sizi nefret ettirmisler. Cem Vakfi sizin gozunuzde hic bir ise yaramayan bir kurum ne yaparsa sorugulanmali elestirilmeli asagilanmalidir.
Bunun adina on yargi derler dostum. Bilesin ki ben Turgut bey icin aynisini dusunmuyorum. Turgut beyle cok temaslarim olmustur ve bir cok konuda kendisini elestirmeme ragmen kendisinin dogrularini da desteklemisimdir.
yazilarimi okuyan canlarimiz var ise utfen bu konuda sahadet etsinler, ben Cem Vakfini iki temmuz olayinda cok siddetle eestirdim. Bununla beraber 2 temmuz gunu madimak in onunden halka seslenen turgut beyin soylevlerinin altina da imzami atarim diye soyledim. Soylediklerimin de arkasindayim. Cunku su anki gibi aklimda soyledikleri. Devlet gericiler tarafindan sadiriya ugramis 37 canin can guvenligini koruyamadigini iddia ederken, bu gun sadece karanfil koymak uzere geldigimiz madimak in onune butun canlarimizi sokmamistir. Oylesine guvenlik onlemi alinmistir ki, istenirse yapilabildiginin gostergesidir demistir.
Bu can bu soyleve Turgut soyluyor diye karsi cikmadi. Dogru oldugunu dusundugu icin destekledi. Ancak bu soyledigim gibi Turgut beyle her konuda hem fkir oldugum anlamina gelmiyor.
SU TV konusunda turgut beye muthic kizmistim simdi soylediklerimiz bir bir cikti. Turgut bey SU TV de gorunmuyor hatta Pir Sultan Dernekleri ile SU TV tartismali. Turgut bey simdilerde bol bol Duzgun TV de goruluyor. yarin da CEM TV de gorulecek belki de. Bunun neresinde ne var.
Ancak bazi konzervativlere gore ki ben onlarin goruslerine dinamizmi sozde kabul eden gizli stotukocu irrasoneller diyorum.
Saygilarimla
srdr_ist
18-09-2006, 11:25 AM
Aliekber can ile Ali Dedemine sevgi vede saygılarımı sunuyorum.
Aklı başında 2 adam konuşmaya dursun.
Sizin her dediğinizin altına imzamı atarım.
Sevgilerimi sunuyorum.
Av.A.Guvercin
18-09-2006, 01:09 PM
Eyvallah Serdar can
erenoglu
18-09-2006, 08:39 PM
İnsanlarını kimlikleri açıkcası böyle bir davette beni pek bağlamıyor.Neden sesimizi duyurmuyoruz ki..Bizim ihtiyacımız değilmi zaten bu..Herşeyden çok ihtiyacımız var buna.Artık meydanlarda 2,3 kişiyle yürümüyor bu onlar eskiden kalma şeyler..Bence bu uğurda ne gerekirse yapılmalı.
Ayrıca bu tepki niye bu kadar büyük ki siyasete gitmiyoruz oraya.Bence bu tepkiyi verenler cem vakfı karşıtları gene..Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz..Ama şu sıralar cem vakfı ne yapsa olay oluyor ve tartışma konusu uzayıp gidiyor..
Kimsenin kimseye burda bişey yapacağı yok..Elbetteki gideceğiz..Neden gitmeyelim ki..Bişeyleri başarmak istiyorsak bunuda yapmak zorundayız..Başka çözümümüz yoktur bizim..
sevgili sah-evi can bizler cem vakfina karsi degiliz, fakat cem vakfinin atmis oldugu adimlar bizi muhalefet yapiyor, cem vakfi para diyor, cem evlerimizin ibadet olarak taninmasi diyor. sana parayi verirler ama sende benim istedigim gibi alevi olacaksin derler. biz bunlara karsiyiz, birlik beraberlige kimse karsi cikmaz fakat bu birlik ve beraberlik yanlis insanlarla yapildi biz bunlara karsiyiz.senin le ben ne kadar ayri düsüncede olsak bizbirbirimize zarar veremeyiz. ama onlar bu zamana kadar zarar verdiler ve vereceklerdir. benim söylemek istedigim kendi öz benligimizle bu birligi kuralim diyorum.
saygilarimla
aliekber
18-09-2006, 11:05 PM
sevgili sah-evi can bizler cem vakfina karsi degiliz, fakat cem vakfinin atmis oldugu adimlar bizi muhalefet yapiyor, cem vakfi para diyor, cem evlerimizin ibadet olarak taninmasi diyor. sana parayi verirler ama sende benim istedigim gibi alevi olacaksin derler. biz bunlara karsiyiz, birlik beraberlige kimse karsi cikmaz fakat bu birlik ve beraberlik yanlis insanlarla yapildi biz bunlara karsiyiz.senin le ben ne kadar ayri düsüncede olsak bizbirbirimize zarar veremeyiz. ama onlar bu zamana kadar zarar verdiler ve vereceklerdir. benim söylemek istedigim kendi öz benligimizle bu birligi kuralim diyorum.
saygilarimla
-----------------------------------------------------------
Sayın can diyanetten para alırsak bile, yani kul hakkımızı, diyanetin bizlere şöyle veya böyle olun gibi dayatmaları olmaz çünkü alevi diyanet başkanlığı kurulmuştur ve sünniler iç işlerimize karışamaz...
Ya diyanet tümden kaldırılsın, ya bizlerde kul hakkımızı alalım...
biati
19-09-2006, 02:36 AM
Bu yazıya sitenin diğer konularında bir cevap alamadım. Sanırım en iyi konu başlığı bu olacaktır tekrar sorayım Cem Vakfı'na yapılan eleştirilere insafsız diyen arkadaşlara. Umarım cevap alırım, yanlışım varsa telafi ederim:
Bize siyaset yapıyor diyenler:
*Seçimlerde Alevi adayı Adnan Polat'ı "satan" şahış ve kurum kimdir?
*Aleviler adına konuştuğunu söyleyerek o seçimlerde İstanbul'u şeriatçılara teslim eden ve belki yüzlerce canımızın işten atılmasına neden olan, seçimi kazanıp elde ettikleri rantı ülkeyi İran'a çevirmek için kullananlara yol açan olan hangi şahıstır?
*Adnan Polat ve onlarca saygın iş adamı niye Cem Vakfı'ndan istifa etmiştir?
*Bu güne kadar Cem Vakfı'nın Aleviler adına devletten istediği şeyler nelerdir?
*Bunlar Alevilik midir, siyaset midir?
İşte size somut sorular.Bunların cevaplarını bekliyorum.
Bizleri aydınlatırsanız sevinirim...
Teşekkürler.
Sevgiyle...
biati
19-09-2006, 02:48 AM
Sayın AvukatAliGüvercin;
yazıma neden içerlediğinizi anlamadım. Siz değil miydiniz bütün partiler içerisinde olmayı savunan. Neden söylediklerime alındınız anlamış değilim. Bence rahatsız olduysanız- ki ben oldum- yazınız yeniden gözden geçiriniz. İlke ile neden söz ettiğimi yazınız ile tekrar sorgularsanız çok sevinirim.
Kesinlikle size ya da bir başkasına hakaret etmek amacında değilim.
Burası kardeşlerimle buluştuğum ve çokönemsediğim bir adres.
Aynı ölçüde tüm kardeşlerimi de önemsediğimi, değer verdiğimi bilmenizi isterim.
Herkese sadece ve sadece eleştirisel düşünsel anlamda yaklaşıyorum. Hakaret ve şiddet menzilinde asla değilim. Bunun acizlik göstergesi olduğu iyi biliyorum. Umarım bu konudaki hislerimi anlatabilmişimdir.
İnsana değer veren bir inancın savunucusu olarak insanı kabem görürürüm. Bu nedenle asla kasten incitmemekteir benimde ibadet anlayışım.
Yanlış anlamalardan kaynaklanan ya da istemeden neden olduğum kırgınlılar varsa tüm içtenliğimle özür dilerim.
Sevgiler...
aliekber
19-09-2006, 04:53 AM
Bu yazıya sitenin diğer konularında bir cevap alamadım. Sanırım en iyi konu başlığı bu olacaktır tekrar sorayım Cem Vakfı'na yapılan eleştirilere insafsız diyen arkadaşlara. Umarım cevap alırım, yanlışım varsa telafi ederim:
Bize siyaset yapıyor diyenler:
*Seçimlerde Alevi adayı Adnan Polat'ı "satan" şahış ve kurum kimdir?
*Aleviler adına konuştuğunu söyleyerek o seçimlerde İstanbul'u şeriatçılara teslim eden ve belki yüzlerce canımızın işten atılmasına neden olan, seçimi kazanıp elde ettikleri rantı ülkeyi İran'a çevirmek için kullananlara yol açan olan hangi şahıstır?
*Adnan Polat ve onlarca saygın iş adamı niye Cem Vakfı'ndan istifa etmiştir?
*Bu güne kadar Cem Vakfı'nın Aleviler adına devletten istediği şeyler nelerdir?
*Bunlar Alevilik midir, siyaset midir?
İşte size somut sorular.Bunların cevaplarını bekliyorum.
Bizleri aydınlatırsanız sevinirim...
Teşekkürler.
Sevgiyle...
------------------------------------------
Sayın can bu konuda bildiklerini açıklarsan zevkle okurum...
Bakıyorum da İstanbul belediye seçimlerini kaybedilmsini Cem Vakfının suçudur diye lanse ediyorsun...
Bunun altını açar mısın?
Adnan Polat'ı satan sahış veya kurum ima etmişsin: hadise tam olarak nedir biliyormusun en azından?
Ne konusunda anlaşamamşılar? ne tür konuşmalar geçmiş?
Cem vakfını şahsen ne tanırım ne içlerinden 1 kişi dahil tanımam ama AABF gibi Ermeni -Yunan tezlerini savunmadıkları da bir gerçek...
Bizleri İslam dışı göstermek gibi özel çaba da harcamazlar...
Yani teraziye koyulacak olsalar tarışması bile yapılacak değil...
Hadi Ermeni-Yunan ve Türkiye düşmanlarının tezlerini savunma olgularını bir kenara atalım ( bir kenara nasıl atacaksak!!!) ya bizleri sünnilerden daha büyük şevkle İslam dışı itmeye çalışmalarına ne demeli???
biati
19-09-2006, 05:40 AM
Sevgili aliekber;
Adnan Polat'In İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'den aday olduğu dönem Sayın İzzettin Doğan seçimden kısa bir süre önce Aleviler olarak (hiçbir seçilme şansı olmayan) DSP'ye oy vereceğiz diyerek oyları böldü. 1 numaralı aday Polat'ın arkasında anketlerde ikinci görünen (Ali Müfit Gürtuna idi sanırım) şeriatçı bir partinin adayının kazanmasına neden oldu.
Amacımız yanlışın, nereden gelirse gelsin karşısında durmak olmalıdır. Aydın tavrı ile bütün kurumlara eş uzaklıkta durmalıyız ki, eleştirilerimizi de övgülerimizi de nesnel ve gerçekçi yapabilelim.
Sevgiyle...
kızılırmak
19-09-2006, 05:44 AM
Sevgili aliekber;
Adnan Polat'In İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'den aday olduğı dönem Sayın İzzettin Doğan seçimden kısa bir süre önce Aleviler olarak DSP'ye oy vereceğiz diyerek oyları böldü. 1 numaralı aday Polat'ın arkasında anketlerde ikinci görünen (Ali Müfit Gürtuna idi sanırım) şeriatçı bir partinin adayının kazanmasına neden oldu.
Amacımız yanlışın, nereden gelirse gelsin karşısında durmak olmalıdır. Aydın tavrı ile bütün kurumlara eş uzaklıkta durmalıyız ki, eleştirilerimizi de övgülerimizi de nesnel ve gerçekçi yapabilelim.
Sevgiyle...
arkadaşım biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ne hikmetse anlaşılmıyor...
biati
19-09-2006, 05:54 AM
Sevgili kızılırmak;
sorunumuz Aleviliği temsil ettiğini iddia eden kurumların yozlaşması, dejenere olmasıdır. Yaklaşık 10 yıldır önemli bir kurumda görev almaktayım. Hemen hemen bir çok kurumla organik bağım devam etmekte. Ama ne yazıktır ki yozluk her yere bulaşmış.
Yol'una sıkısıkıya bağlı olanlar içeride ve dışarı haksızlığa başkaldırmak zorundadır.
Tek rehberimiz Yol'dur, onu incitecek veya çıkarına kullanacak herkesin karşısında olmalıyız. Yol'dan öte hiç kimse ve kuruma göbek bağımız yoktur ve olmamalıdır.
Her türlü çıkar ilişkisini reddetmeden ve bu ilişkilerden arınmadan kendimize Alevi diyemeyiz kanısındayım.
Sevgiyle...
Rojaazme
19-09-2006, 05:57 AM
arkadaşım biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ne hikmetse anlaşılmıyor... zamanla anlarlar can meraklanma....
aliekber
19-09-2006, 06:18 AM
Sevgili aliekber;
Adnan Polat'In İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'den aday olduğu dönem Sayın İzzettin Doğan seçimden kısa bir süre önce Aleviler olarak (hiçbir seçilme şansı olmayan) DSP'ye oy vereceğiz diyerek oyları böldü. 1 numaralı aday Polat'ın arkasında anketlerde ikinci görünen (Ali Müfit Gürtuna idi sanırım) şeriatçı bir partinin adayının kazanmasına neden oldu.
Sevgiyle...
------------------------------------------------
Sayın biatı can
O dönemin şartlarını tam olarak hatırlamıyorum 10 yıl öncesinden bahsediyorsunuz yanlış hesap yapmıyorsam, ve yanılmıyorsam chp meclise girememişti? dsp girmişti?
Sayın can Sayın Adnan Polat'ı bire bir tanımam , işadamı olduğunu biliyorum sadece; Adnan Polat alevi önderlerinden falan mı? Aleviliğe hizmet edeceği konusu kesin mi? Hala günümüzde alevi örğütlerinde falan yerini almış hizmet veren biri mi?
Ortada meclise girme seçeneği ile belediye seçimi söz konusu anladığım kadar...
Chp çok mu değerli diyorsunuz? alevilere ne verdi?
AABF Ermeni - Yunan *** tezlerini savunuyor , İslam dışı oluşumuzu sünnilerden daha şiddetle savunuyor.... Şimdi ortaya çıkıp da AABF ile Cem vakfını aynı terazide yargılaman anlamsız...
Biri alevi düşmanlığı yapıyor Ermeni-Yunan- *** tezlerini sanunuyor, diğeri CHP'ye oy verin dememiş de DSP ye oy verin dediği için yargılıyorsunuz anladığım kadar...
Bu suçların ikisi aynı değerde mi? Hele ki chp'ye oy vermek aleviliğe kazanım mı sağlayacaktı?
Bu aşamada size bir hikaye anlatmadan edemem...
Kurt ile kuzu mevzusunu bilirsiniz...
Bir akıntıda kuzu su içermiş, kurt bu kuzuyu yemek için suyumu neden bulandırdın demiş...
Kuzu demiş ki : sayın kurt akıntı aşağıya doğru akmaktadır dlayısıyla suyunuzu bulandırmam imkansızdır...
Kurt bu mantıklı cevapla yetinmiş midir? hayır elbette
Demiş ki o zaman sen değilsen annendir veya babandır demiş...
Yani hikayeden alınacak pay şudur ki çamur atayım da nasıl olacaksa olsun...
Cem vakfının günahı chp yerine dsp'yi tutmak mı?
Meclise o dönem dsp girdi...
Adnan polat ne diye kaybedecler cephesinde yer almış ki?
Ne diye bölünmüş bir yapıyla kendisini yıpratmayı göze almış ki? (dsp-chp)
Aday olmadan önce dsp -chp ittifakı için çaba harcasaydı daha mantıklı olmazmıydı? gibi onalrca soru işareti mevcuttur...
Konuyu iyice düşünmenizi salık veriyorum, yapılan veya afedilen hataların niteliği aynı değildir...
Adnan polat - DSP-CHP-cem vakfı meselesi siyasidir ne Ermeni-Yunan- *** tezleri savunulmuştur ne de AABF gibi alevileri İslam dışı itmeye çalışma sergilenmiştir...
Adnan Polat çok iyi biri diyebilirmiyiz?
Ve çok iyi birisiyse, alevilik kurumları içinde mücadele falan veriyor mu ?
Her aleviyim diyeni tutmamaız mı gerekiyor ayrıca?
Konuyu iyice anlayın diyorum...
srdr_ist
19-09-2006, 08:49 AM
Ayrıca deniz Baykal o seçimden sonra iyiki Aleviye Güvenmedik demiştir ki benim oyum Adnan Polat için onlara verdim.
Diğer Bu seçimde yine ;
Yani bunların amacı siz biz değiliz onlar ben lafını kullanıyorken yapacak bişey yok.
Aliekber abimin net açıklamasına anlaşılmayacak yeri yoktur.
fazlası bile var eksiği bırakında yüreğine sağlık .
biati
19-09-2006, 11:41 PM
sevgili aliekber;
Keşke kimi canlar gibi ne yazılırsa yazılsın siz de anlamak istediğinizi anlamasaydınız.
Hem o dönemin şartlarını hatırlamıyorum diyorsunuz hem de alternatifler sunuyor, savunmaya geçiyorsunuz.
Üstelik olmaz mıydı diye sorduğunuz soruların hepsinin cevabı yazımın içinde mevcutt. (örneğin benim bahsettğimin belediye seçimleri olduğu, Polat'ın 1., DSP'nin 4. veya 5. sırada olduğunu kazanmasının mümkün olmadığını anlardınız.
Okumadan ya da okuduklarımızdan önyargılarımızla sonuç çıkarırska bir yere varamayız.
Amacımız birilerinin değil Aleviliğin borazanlığını yapmak olmalıdır!
Ben size somut şeyler bahsediyorum. Bir şeyi tartışarak doğruya ulaşacaksak bu ancak somut şeyler üzerinden olur.
Hem konuyu bilmiyorum diyorsunuz hem de çamur at izi kalsın diyorsunuz.
Bu sizin inandırıcılığınız ve tarafsızlığınız zedelenmiyor mu sizce?
Sizin de bana bir taraftar gibi davranmadan, "hayır yanılıyorsun öyle değil şöyle olmuştu " gibisinden gerçekçi bir yaklaşım beklemek en azından adı Alevileriz olan bu site de hakkımdır sanıyorum.
Sevgiler...
aliekber
19-09-2006, 11:58 PM
sevgili aliekber;
Keşke kimi canlar gibi ne yazılırsa yazılsın siz de anlamak istediğinizi anlamasaydınız.
Hem o dönemin şartlarını hatırlamıyorum diyorsunuz hem de alternatifler sunuyor, savunmaya geçiyorsunuz.
Ben ise size somut şeyler bahsediyorum. Bir şeyi tartışarak doğruya ulaşacaksak bu ancak somut şeyler üzerinden olur.
Bu sizin inandırıcılığınız ve tarafsızlığınız zedelenmiyor mu sizce?
Sizin de bana bir taraftar gibi davranmadan, "hayır yanılıyorsun öyle değil şöyle olmuştu " gibisinden gerçekçi bir yaklaşım beklemek en azından adı Alevileriz olan bu site de hakkımdır sanıyorum.
Sevgiler...
--------------------------------------------
Sayın biatı can
O dönemin şartlarını tam olarak hatırlamıyorum 10 yıl öncesinden bahsediyorsunuz yanlış hesap yapmıyorsam, ve yanılmıyorsam chp meclise girememişti? dsp girmişti?
Sayın can Sayın Adnan Polat'ı bire bir tanımam , işadamı olduğunu biliyorum sadece; Adnan Polat alevi önderlerinden falan mı? Aleviliğe hizmet edeceği konusu kesin mi? Hala günümüzde alevi örğütlerinde falan yerini almış hizmet veren biri mi?
Ortada meclise girme seçeneği ile belediye seçimi söz konusu anladığım kadar...
Chp çok mu değerli diyorsunuz? alevilere ne verdi?
AABF Ermeni - Yunan *** tezlerini savunuyor , İslam dışı oluşumuzu sünnilerden daha şiddetle savunuyor.... Şimdi ortaya çıkıp da AABF ile Cem vakfını aynı terazide yargılaman anlamsız...
Biri alevi düşmanlığı yapıyor Ermeni-Yunan- *** tezlerini sanunuyor, diğeri CHP'ye oy verin dememiş de DSP ye oy verin dediği için yargılıyorsunuz anladığım kadar...
Bu suçların ikisi aynı değerde mi? Hele ki chp'ye oy vermek aleviliğe kazanım mı sağlayacaktı?
Bu aşamada size bir hikaye anlatmadan edemem...
Kurt ile kuzu mevzusunu bilirsiniz...
Bir akıntıda kuzu su içermiş, kurt bu kuzuyu yemek için suyumu neden bulandırdın demiş...
Kuzu demiş ki : sayın kurt akıntı aşağıya doğru akmaktadır dlayısıyla suyunuzu bulandırmam imkansızdır...
Kurt bu mantıklı cevapla yetinmiş midir? hayır elbette
Yani hikayeden alınacak pay şudur ki çamur atayım da nasıl olacaksa olsun...
Cem vakfının günahı chp yerine dsp'yi tutmak mı?
Meclise o dönem dsp girdi...
Adnan polat ne diye kaybedecler cephesinde yer almış ki?
Ne diye bölünmüş bir yapıyla kendisini yıpratmayı göze almış ki? (dsp-chp)
Aday olmadan önce dsp -chp ittifakı için çaba harcasaydı daha mantıklı olmazmıydı? gibi onalrca soru işareti mevcuttur...
Konuyu iyice düşünmenizi salık veriyorum, yapılan veya afedilen hataların niteliği aynı değildir...
Adnan polat - DSP-CHP-cem vakfı meselesi siyasidir ne Ermeni-Yunan- *** tezleri savunulmuştur ne de AABF gibi alevileri İslam dışı itmeye çalışma sergilenmiştir...
Adnan Polat çok iyi biri diyebilirmiyiz?
Ve çok iyi birisiyse, alevilik kurumları içinde mücadele falan veriyor mu ?
Her aleviyim diyeni tutmamamız mı gerekiyor ayrıca?
Konuyu iyice anlayın diyorum...
Sayın biati can
Yazdıklarımı okuduğunuzdan şüphe edeceğim...
Tekrar okursanız hatırlamıyorum dememişim tam hatırlamıyorum demişim...
Bu söylemimden şunu anlamanız gerekmekteydi, dsp-chp-adnan polat-cem vakfı ve tavrı-belediye ve ulusal seçimler hakkında eksik hatırlama payımın olabileceği hususunun altını çizmek içindi...
Siz on yıl öncesini tam hatırlıyorum diyebilirmisiniz? Evet derseniz buna bilim dilinde fil hafızası denir...
Kötü niyetinizden şüphe etmekten başka alternatifim yok ki...
Sayın biyati can : beni çamur atmakla suçlamışsınız : söylemenizi diliyorum ne tür çamur atmışım???
Sayın biyati ben söylemlerimin hepsine kaynak gösterenlerdenim ama eksik okuyorsanız, veya okuduğunuzu anlamıyorsanız, veya başka bir sebebiniz varsa kusuru kendinizde arayacaksınız...
Sol-alevi anlayışın nasıl davranmasına her daim Kuran, hadisler, neçhul belaga, İmam Cafer buyruğu Mahir Çayanın kırmızı kitapçığı, Lenin'in söylemlerini baz alarak yorum yaparım...
AABF örgütünün Ermeni-Yunan-*** türü tezleri savunma hadisesi ise sitelerinden aldığım ve kaynak gösterdiğim yazılara dayanarak yapmışımdır, öyle mideden uydurmasyonlarla değil?
Kime ne çamur atmışım açıklamanızı diliyorum ve haksızlığınız ispatlanırsa mertçe özür dilemenizi diliyorum...
Aksi taktirde gözümde pek değeriniz olmaz bunu da bilmenizi diliyorum...
Çamur at izi kalsın olayını bakalım kim yapıyormuş?
kızılırmak
20-09-2006, 12:49 AM
Sevgili kızılırmak;
sorunumuz Aleviliği temsil ettiğini iddia eden kurumların yozlaşması, dejenere olmasıdır. Yaklaşık 10 yıldır önemli bir kurumda görev almaktayım. Hemen hemen bir çok kurumla organik bağım devam etmekte. Ama ne yazıktır ki yozluk her yere bulaşmış.
Yol'una sıkısıkıya bağlı olanlar içeride ve dışarı haksızlığa başkaldırmak zorundadır.
Tek rehberimiz Yol'dur, onu incitecek veya çıkarına kullanacak herkesin karşısında olmalıyız. Yol'dan öte hiç kimse ve kuruma göbek bağımız yoktur ve olmamalıdır.
Her türlü çıkar ilişkisini reddetmeden ve bu ilişkilerden arınmadan kendimize Alevi diyemeyiz kanısındayım.
Sevgiyle...
size aynen katılıyorum Alevilik zamanla sunnileştirilmeye çalışılıyor bununda devlet tarafındaki temsilciliğini cem vakfı yapmaktadır.Yakında cemlerimizde dede postuna cami hocaları,semah yerinede semazenleri görebiliriz...
biati
20-09-2006, 12:56 AM
Sevgili aliekber,
hadi benim yazdıklarımı okumuyorsunuz bari kendi yazdıklarınızı oku lütfen!
"Kurt bu mantıklı cevapla yetinmiş midir? hayır elbette
Yani hikayeden alınacak pay şudur ki çamur atayım da nasıl olacaksa olsun..."
Hatırladınız mı bir yerden...
10 yıl öncesi hatırlanır. Eğer gerçekten bilme meraklısı iseniz elinizde elektronik ortam var bakarsınız, ya da bir arşivin (benim gibi) olur önemli olaylarla ilgili. Buna fil hafızası denmez, kulaktan dolma konuşmamak ve mat olmamak için düzenli öğrenmek denir. Bilimsel karşılığı ise: enformatik yapılanmadır!
Ayrıca kaynak gösterdim diyorsunuz:
İki önemli soru;
a) nerede?
b) nereden? (her alıntı bilimsel bir gerçekliktir de biz mi bilmiyoruz. Şimdi benim yazdıklarımı birileri alıp kullansa benimkiler mutlak doğru mu olacaktır?.)
Sizin yaptığınızın adı kaynak göstermek değil alıntıdır. Kaynakça bilimsel verinin desteklenmesi noktasında olur.
Madem öyle benim yazdıklarım konusunda da (seçimler) hatalı olduğuma dair kaynaklarınız bekliyorum. Ki gerçekten samimi olduğumuz ve yazdıklarımızı laf olsun diye yazmadığımız anlaşılsın!
Ayrıca benim yazdıklarımla (seçimler ve cam vakfı) sizin sitelerden aldıklarınızla ne gibi bir birliktelik veya karşıtlık sergiliyor (yani ne alakası var) onu da yanıtlayın lütfen
Sevgiler...
aliekber
20-09-2006, 12:57 AM
Benim anlamadığım husus şu: neden AABF resmen yaptıkları insanları rencide etmez de ki kabul edilir yönleri yok, cem vakfı göze batar?
Bu apaçık bir aykırılıktır...
Aleviliği temsil edenlere bakarmısınız...
Alıntılar AABF nin resmi web sitesinden ismi zikredilmiş yazarların yazılarından alınmıştır...
Alıntı:
YAZAR: BIHTERIN SARAÇ
Anadolu topraklarını bir uçtan bir uca dolaşarak yüzbinlerce Ermeni’yi açlığa susuzluğu ve nihayetinde ölüme taşıyan ölüm karavanları bu ülkenin geçmişinin bir gerçeği.
Ermenilerle, Türkiye düşmanlarıyla aynı savları geliştirenler aleviliği nasıl temsil ederler ki???
-------------------------------------------------------------------------
Alıntı:
Bize yakışan yer…
29-08-05
YAZAR: HASAN KAYA
İslam dünyasında Camiyi ibadet yeri görmeyen onun karşısına bir başka ibadet yerini Cem Evini koyan Alevilerden başka kimse yoktur. Aynı şekilde namazı ret edip Cemi onun karşısına koyanda yoktur. Ancak bütün bunlara rağmen tarih içinde birlikte, yan yana yaşamanın bir sonucu olarak Aleviliğin kendisini İslam içinde görmesi son derece doğal ve anlaşılır bir şeydir.
Yani etkilenmişiz ... alakamız falan yokmuş...
-------------------------------------------------------
Alıntı:
“İslam içindeyiz, hem de tamda merkezindeyiz, özü biziz” diyenler şimdiye kadar elle tutulur bir şey ortaya koymuş değiller. Bu hangi İslam’dır ki biz de onun özü oluyoruz? Bu sorunun yanıtı yok. İslam’ın birçok yorumu olduğu ve her kesimin kendince bir İslam tanımı yaptığı ve buna göre inançlarını ve inanç pratiklerini yaşadığını biliyoruz. Hal böyle olunca doğal olarak “hangi İslam” sorusu da önemli bir soru oluyor. Bu soruya verilecek cevapla tartışmanın şekilleneceği zaten ortadır. Ancak “İslamcı arkadaşlarımız” daha çok genel söylemler üzerinden ve konuyla doğrudan ilgisi olmayan argümanlardan hareketle yaptıkları tanımlara katılmamızı bekliyorlar. Bu gidişle bir hayli uzun bekleyecekleri kesin görünüyor
İslamcı arkadaşları falan filan...
Ve ortada elle tutulur bir şey yokmuş...
---------------------------------------------------------------
Alıntı:
Aleviliği İslam içinde görme isteği...
03-05-05
YAZAR: HASAN KAYA
Alevi inanışı içinde Ali’ye verilen önemin, Ali ve Ali’nin ailesine yapılan “haksızlıklar” üzerinde durulması, ilk halifenin kim olacağı konusunda yaşanan iktidar kavgasında son tahlilde belirleyici olanın sınıf kavgası olduğu gerçeğini örtmeye yetmez. Alevilerin bu konuda duygusal argümanlara sarılıp Ali’nin Muhammed’in yeğeni ve damadı olmasından dolayı Halifeliği hak ettiğini savunmasının tarihsel gerçeklik açısından hiç bir anlamı yoktur.
Neymiş efendim bizimkisi : iktidar kavgasıymış...
Ve neymiş aynı zamanda : sınıf kavgası....
-----------------------------------------------------
Alıntı:
Alevilik dinsel bir inanç olması bakımından İslam’ın içinde olmakla beraber, yaşam anlayışı olarak İslam’ın bütün diğer yorumlarından farklı, onlardan oldukça uzak bir felsefeden etkilenmektedir. Kısmen özgün bir inanç olan Alevilik kendisinden önce var edilmiş kültürel birikimi yadsımaz. Alevilik, İslam’dan etkilendiği kadar Anadolu İlk Çağ felsefesinden ve Ön Asya’da yaşamış halklar tarafından yaratılmış kültür ve uygarlıklardan da son derece etkilenmiştir.
Aleviliği incelediğimizde çoğu kez İslamiyet’in bilinen yorumları içinde kalarak açıklayamayacağımız bir çok unsurla karşılaşmaktayız. Bu noktada dinsel (İslam-i) kaygılara düşmeden bir değerlendirme içinde olmak gerekir. Aleviliği açıklamak adına, ona İslamiyet’in dar elbisesini zorla giydirmeye kalkmak ona yapılabilecek haksızlığın en büyüğü olur...
Aleviliğe "İslam'ın dar elbisesini zorla giydirmeye çalışıyormuşuz"...
Ve böylece aleviliğe haksızlıkların en büyüğünü yapmış oluruz...
Yani neymiş efendim: alevilik İslam'dan yüce bir değerdir???
Resmen şirk koşmaya yöneltiyor...
----------------------------------------------------
Alıntı:
Aleviliğin İslam’ın içinde olduğunun ateşli savunucuları acaba hiç düşündüler mi: Neden Aleviler ibadetlerinde Kur’an’dan ayetler okumazlar?
İbadetlerimizde Kuran ayetleri okumuyormuşuz???
Fatiha , ihlas, ve diğer ayetleri şiir mi bellemiş?
Ömründe hiç Kuran okumuş mu acaba?
Böyle cahiller mi bizleri temsil edecekmiş?
Bu tür apaçık düşmanlar varken cem vakfı'nın neyini eleştirecekmişim? dsp ye oy vermişde chp'ye vermemiş...
AABF hakkında görüşünüzü duymak istiyorum önce...
kızılırmak
20-09-2006, 01:18 AM
alevilik sadece cem yapmak yada gösteri maksadıyla yüzbinleri toplayıp yezitleştirerek cem yapmak değildir.Anadolu Aleviliğinin yaşanması ve yaşatılması gereken yönleri bulunmaktadır.Lütfen asimile olmayalım....
umut yarınlarda
20-09-2006, 01:21 AM
bence bu şekilde iyi olmuş bizim herzaman savunduğumuz şey' önce insan değilmidir insan olan herkes girsin bizim inançlarımızı kimse asimile edemez...bu şekilde de farklı kültürden insanlar girer ve inancımız hakkında yanlış düşüncelerini değiştirirler,yanlış düşünenlerede doğruyu öğreterirler belkiii...
biati
20-09-2006, 01:24 AM
Sevgili aliekber;
sanırım gene anlamadınız yazdıklarımı.
Sorularım da mı anlaşılmamış ki bambaşka şeyler yazıyorsunuz yine.
Cevap bekliyorum sorularıma.
Teşekkürler.
Sevgiler...
aliekber
20-09-2006, 01:28 AM
Birileri sistematik olarak cem vakfı düşmanlığına soyunmaktalar...
Bu söylemim sadece bu site içingeçerli değil zaten bu olay türkiye ve dünya çapında vardır...
Ama AABF nin savundukalrını sitelerinden yazdım ne oldukları hakkında şüpheye yer var mı?
Cem vakfına taş atanlar neden AABF nin bu kabul edilemz tutumlarına karşı kelime etmezler?
Yakında Hz.Ali hakkında Pir Ali baba'nın yaptığı inci dolu çalışmaları sizlerle paylaşacağım...
AABF ve bunların zihniyetinde ki herkes Ermeni -Yunan- *** tezlerini geliştirip Aleviliği İslam dışına itmeyi kendilerine görev biçmişlerdir...
Bu tür hainler varken cem vakfını eleştirmek düşmanlarımızın ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildir...
Allah'sız, Muhammed'siz Ali'siz bir alevilik konsepti... nasıl olacaksa..
aliekber
20-09-2006, 01:30 AM
Sevgili aliekber;
sanırım gene anlamadınız yazdıklarımı.
Sorularım da mı anlaşılmamış ki bambaşka şeyler yazıyorsunuz yine.
Cevap bekliyorum sorularıma.
Teşekkürler.
Sevgiler...
-------------------------
Sen yazdıkalrımı anlasaydın bende senin yazdıklarını anlardım...
Ki benim yazdıklarım apaçık...
Cevap isteyen cevap vermeli
biati
20-09-2006, 03:22 AM
Sevgili aliekber;
Teşekkür ederim böylece sorduğum tüm soruların ve yaptığım değerlendirmelerin cevaplarını almış oldum.
Bu, bundan sonraki yazılarımda rehberim olacaktır.
Sevgiyle...
srdr_ist
20-09-2006, 05:03 AM
Uzunun konunun özü şudur meyve veren ağacı taşlarlar.
Cem vakfı islam dışı diyenlere karşı çıktıkça
Dede eğiti verip topluma dede kazandırdıkça
Çoğu kişi bir sürü mazeretle daha çokkkkk konuşur.
ağrına gidecek olanda vardır zoruna gidecek olanında
Şahsen alevilik adına adam gibi konuşan hareket eden bişeyler yapan ağzı laf yapmadan iş yapan bir cem vakfını gördüm başkada göreceğim olacağını sanmıyorum ha olaki birileri kazama hırsından çıkarsa neden olmasın.
Avrupanın riyasını kabul etmeyen diyanetten rüşvet alıp konuşmayan birileri daha çıkarsa ne ala yoksa helal olsun cem vakfına adamların cambazlık yapmıyor kıvırmıyor cidddi ciddi işin yapıyor yapacak vede birgün herkeste daha iyi görecektir.
umut_istanbul
20-09-2006, 05:27 AM
Zamanında çorumda maraşda bizi katledenlerin temsil ettiği bir partinin üyesinin katıldığı yere gitmem.
soreş
20-09-2006, 05:33 AM
Ben bazı sahnelerden rahatsızda oldum.. Sürekli ırkçılık havası esiyordu
kızılırmak
20-09-2006, 05:34 AM
Evet gönül isterdiki Alevi-Bektaşiliğe yakışır kişiler davet edilseydi.İzzettin DOĞAN yakında tayyip Erdoğanıda davet eder.
yolcu_58
20-09-2006, 05:37 AM
bu gösteriye kimlerin katıldıgını biliyormusunuz peki kimlerin konuşma yaptıgını bırakın bunları boş işler bunlar
biati
20-09-2006, 06:10 AM
Avrupanın riyasını kabul etmeyen diyanetten rüşvet alıp konuşmayan birileri daha çıkarsa ne ala yoksa helal olsun cem vakfına adamların cambazlık yapmıyor kıvırmıyor cidddi ciddi işin yapıyor yapacak vede birgün herkeste daha iyi görecektir.
Bilmeden konuşunca ne kadar da açık veriyorsunuz:
Avrupanın riyasını kabul etmeyen ama parasına eyvallah diyen: 150.000 euro alan sonra da Urfa Kısas'da (sanki orada bir dernek yokmuş gibi) dernek kuran kimdir?
Diyanetten rüşvet almadık diyen: Çiller zamanından beri örtülü ödenekten para alan, dolayısıyla diyanette biz de yer alalım diye çırpınan kimdir?
Arkadaşlar lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Oldukça üzülüyorum bunları yazarken!
Sevgiyle...
zemheri
20-09-2006, 06:15 AM
arkadaşlar ben forum da yeni sayılırım ama forumda dikkatimi çeken bireysel olarak görüşlerin bildirildiği ve bu görüşlere karşı karşıt görüşlerin çıktığı ve bu işin sonunda düşünsel bir birliğin oluşturulmaktan çok fikir ayrılıklarının oluştuğu ve bunun sonunda bireysel olarak gruplara ayrıldığı ve küçük gruplar halinde bölünmeler olduğu gözlemlenmekte!
Bu benim görüşüme göre iyi bir yaklaşım değil ! bende bir aleviyim ama gözlemlerimin sonucu şu: mezhep olarak alevilik din olarak islama benimsemişiz ve sonunda bizde müslümanız ama her nedense böyle kitle içinde bir görüş bildirme veya tartışma ortamında görüşlerimizi bildiriyoruz ama sonuçlarını hiçbir zaman ulaşamadan ya birbirimize düşüyoruz yada bölünüyoruz sen şundan tarafsın ben bundan tarafım diye ikiliğin olduğu yerde hiçbir zaman birlik olmaz o ikilik kendi içnde zamanla yine bölünür .... ve sonuç yok olmaktır ... işte bizim için düşünülen ve uygulanda bundan ibaret
Bölünmek asimile edilmek ve politik ve ekonomik zorluklar karşımıza çıkartılarak silinmek isteniyoruz
Bu bizim üzerimizde oynanan bir oyun ve hala biz bunun farkında olmamıza rağmen neden se böyle sürdürmeye devam etmekteyiz...oysaki bizim dışımızdaki mezhepler veya kökenler bu oyunun farkında ama tartışmaktalar gruplaşmalar yapmaktalar ama dışarı karşı hep birlik ve beraberlik olgularını fazlası ile hissettirmekteler ...
size soruyorum ne zamana kadar böyle gidecek ne zaman uyanacagız ne zaman birlik olacagız bittiğimiz zaman mı?
aliekber
20-09-2006, 06:28 AM
Her unsurla birlik olunmaz ki...
Öyle olsaydı alevilik sünnilikten ayrılmazdı
yolcu_58
20-09-2006, 06:43 AM
arkadaşlar ben forum da yeni sayılırım ama forumda dikkatimi çeken bireysel olarak görüşlerin bildirildiği ve bu görüşlere karşı karşıt görüşlerin çıktığı ve bu işin sonunda düşünsel bir birliğin oluşturulmaktan çok fikir ayrılıklarının oluştuğu ve bunun sonunda bireysel olarak gruplara ayrıldığı ve küçük gruplar halinde bölünmeler olduğu gözlemlenmekte!
Bu benim görüşüme göre iyi bir yaklaşım değil ! bende bir aleviyim ama gözlemlerimin sonucu şu: mezhep olarak alevilik din olarak islama benimsemişiz ve sonunda bizde müslümanız ama her nedense böyle kitle içinde bir görüş bildirme veya tartışma ortamında görüşlerimizi bildiriyoruz ama sonuçlarını hiçbir zaman ulaşamadan ya birbirimize düşüyoruz yada bölünüyoruz sen şundan tarafsın ben bundan tarafım diye ikiliğin olduğu yerde hiçbir zaman birlik olmaz o ikilik kendi içnde zamanla yine bölünür .... ve sonuç yok olmaktır ... işte bizim için düşünülen ve uygulanda bundan ibaret
Bölünmek asimile edilmek ve politik ve ekonomik zorluklar karşımıza çıkartılarak silinmek isteniyoruz
Bu bizim üzerimizde oynanan bir oyun ve hala biz bunun farkında olmamıza rağmen neden se böyle sürdürmeye devam etmekteyiz...oysaki bizim dışımızdaki mezhepler veya kökenler bu oyunun farkında ama tartışmaktalar gruplaşmalar yapmaktalar ama dışarı karşı hep birlik ve beraberlik olgularını fazlası ile hissettirmekteler ...
size soruyorum ne zamana kadar böyle gidecek ne zaman uyanacagız ne zaman birlik olacagız bittiğimiz zaman mı?
biz hiç bir zaman birlik olamayız hiç bir zamanda uyanamayacagız şuna inanıyorum ki her şey bittigi zaman bizler yine birlik olamayız herkesten çok özür diliyorum ama bizim adımız alevi işe gelince iş yok hangi birimiz alevilik görevlerini yerine getiryoruz varsa ben dört dörtlük alevilik görevlerini yerine getiriyorum diyen varsa buyursun şahsen ben kendi adıma konuşayım ben bile dogru düzgün alevilik görevlerini yerine getriremiyorum
neymiş efendim yok şunun ibadeti şöyle yok bunun ibadeti böyle kardeşim sana ne millettin ibadetinden sen önce kendi ibadetini yerine getirmeye bak ondan sonra başkalarına bahene bul böyle alevilik olmaz kimse kusura bakmasın ben aleviyim denilmekle alevi olunmuyor kimse kusura bakmasın da
hanfgi birimiz orucumuzu tam tutuk bel ki bikaçtenemiz anca şunu çok iyi biliyorum çogumuzun aklına bile gelmiyor kendi orucumuz
ayrıca yanlış bir şey yazdıysam bütün canlardan özür dilerim beni bagışlayın saygılar
bel ki bana kıza bilirsiniz ama kusura bakmayın ben içimden gelenleri yazdım
yolcu_58
20-09-2006, 06:49 AM
yetkili arkadaşlardan ricam konun kapatılması konu çok farklı bir boyuta gidiyor
Derviscemal
20-09-2006, 06:50 AM
Arkadaşlar konu çok dağılmış herkes bi rtaraftan tutmuş gidiyor konun başlığına bakıyorum, içeriğini okuyorum ap ayrı.. konuyu kapatıyorum içindeki tartışmaları yeni konu başlıkları halinde acabilirsiniz..
saygılar
derviscemal
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.