PDA

: Küçük sözlük .

Rojaazme
15-09-2006, 04:43 AM
GÖRGÜ
Görgüden geçmekle kazanılan deneyim. 'Görgü ayini'ne görgü cemi deniliyor. Bu da, ikrar tazelemek, bu yolla tövbe etmek, ruhsal açıdan temizlenmek için yapılan cemi ifade ediyor. Görgü cemi genellikle musahipler, daha önce görülmüş olanlar ve görülmeye talip olanlar için yapılır. Her Alevi, yılda bir kez görgüden geçer; hal ve durumunun sorgulamasını yapar; ikrarını tazeler ve topluma hesap verir. Cemde şikâyet edilenle şikâyet eden, sonuçta birbirini razı etmek zorundadır. Kimse kimseyle küs, dargın ve kavgalı kalamaz.
Görgüden geçen talipler, daha önce yaptıkları hataları tekrarlamamaya da söz verirler.
GÖNÜL
İnsanın marifete erişme gücü. 2) 'Tanrı evi' anlamında, Tanrı'nın tecelli ettiği, görünüş alanına çıktığı ve Tanrı ile ilgili bilgilerin geldiği yer; insanın, Tanrı yoluna açılan kapısı olarak algılanan ve kutsal sayılan iç varlığı.
AŞK
Tanrısal varlığı, içten gelen bir eğilimle sevme. 2) Tanrısal sevginin insanı bütünüyle egemenliği altına almasıyla belirmesi; sevenin sevilende kendini yok etmesi, sevenin yok yalnızca sevilenin var olması, sevenle sevilenin bir olması durumunu sağlayan sevginin son aşaması. Aşk-ı hakiki: İlahi aşk. Aşk-ı manevi: Tanrı aşkı. Aşk-ı mecazi: İnsanın insanı ya da diğer yaratıkları sevmesi.

Rojaazme
28-01-2007, 03:28 PM
AŞK

Tanrısal varlığı, içten gelen bir eğilimle sevme. 2) Tanrısal sevginin insanı bütünüyle egemenliği altına almasıyla belirmesi; sevenin sevilende kendini yok etmesi, sevenin yok yalnızca sevilenin var olması, sevenle sevilenin bir olması durumunu sağlayan sevginin son aşaması. Aşk-ı hakiki: İlahi aşk. Aşk-ı manevi: Tanrı aşkı. Aşk-ı mecazi: İnsanın insanı ya da diğer yaratıkları sevmesi.

Snoop
29-01-2007, 12:52 AM
Abicim Artık Senin Bilgin Kanıtlandı Bende Cok Sevıyorum bu Bılgı Bırıkımını Bazende Senı Kıskanıyrum Acıkcası Bende Bu Kadar Guzel Konular Acmak Istıyorum Ancak Ben Senın Gıbı Olmam Icın Bıraz Daha Caba Sarfetmem ve Bıraz daha Hayatın Gercek Yuzunu Gormem Lazım.Sımdı Benım Icın Hayat COk BAsıt Gelıyor Cunku Okuyorum Babamda Okudugum Surece Bana Destek verıyor Imkanları dahılınde Yanı Okuyan Insanın Hayata Atılması Bıraz Gec Oluyor Ama Daha Iyı Oluyor Gıbı Gelıyo Bana.Insallah Bende Senın Gıbı Olurum.